Komunitná nadácia Bardejov za finančnej spoluúčasti Bardterm, s.r.o. vyhlasuje Grantový program Klub darcov

904x
27. August 2024
 KNBJ vyhlasuje Grantový program Klub darcov 2024/2025
 Večera u richtára 2023 (Zdroj: KNBJ)
 
Podpora jedného projektu je obmedzená maximálnou finančnou čiastkou 1000 eur. Finančná spoluúčasť žiadateľa je min. 10 % z požadovanej, resp. zo schválenej čiastky rozpočtu projektu.
 
Cieľom programu je podpora občianskych aktivít, ktoré prispejú k zveľadeniu otvorených i vnútorných priestorov slúžiacich pre verejnosť na ich aktívne užívanie (napríklad: zlepšenie verejných priestorov pre rôzne cieľové skupiny – psíčkari, mladé rodiny, zveľadenie vnútorných priestorov - kluby, kultúrno-spoločenské priestory a podobne), napomôžu zlepšeniu dobrých medziľudských / susedských vzťahov v rôznych častiach mesta (napríklad: pikniky, súťaže, besedy, kultúrne podujatia, susedské stretnutia, spoločné brigády, iné komunitné aktivity).
 
Invenčným spôsobom napomôžu aktívnemu tráveniu voľného času rôznych skupín obyvateľov mesta (napríklad: neformálne vzdelávacie aktivity, aktivity zamerané na nadväzovanie nových vzťahov, športové a kultúrno-spoločenské aktivity, aktivity pre komunitu napr. mamičiek, mladých rodín, spoločné brigády a podobne),  prispejú k posilneniu miestnej demokracie (napríklad neformálne vzdelávanie, debatné skupiny, simulované voľby, spoznávanie činnosti samosprávy, alebo iných verejných orgánov, kontrola výkonu moci a aktivity pomáhajúce účasti občanov na kontrole výkonu moci.
 
 
Podpora jedného projektu je obmedzená maximálnou finančnou čiastkou 1000 eur. Finančná spoluúčasť žiadateľa je min. 10 % z požadovanej, resp. zo schválenej čiastky rozpočtu projektu. Udelenie grantu je podmienené osobnou konzultáciou s pracovníkom/čkou KNBJ.
 
Uzávierka predkladania projektov cez systém egrant
 
7. október 2024 o 24:00 hod.
 
Trvanie jednotlivých projektov
 
Max. 10 mesiacov od podpísania zmluvy o pridelení grantu. Najskôr od 21. októbra 2024 do max. 31. augusta 2025.
 
Predkladateľmi projektu môžu byť občania alebo neformálne skupiny občanov
 
Predkladateľmi projektu môžu byť občania alebo neformálne skupiny občanov, mimovládne neziskové organizácie, napr. občianske združenia a pod., inštitúcie zriadené štátom alebo samosprávou (školy, špeciálne základné školy, špeciálne internátne školy, osvetové strediská atď.), cirkevné inštitúcie. Zisková – podnikateľská organizácia nemôže byť žiadateľom o grant.
 
 
Granty sú určené na krátkodobé, dlhodobejšie, resp. opakujúce sa aktivity bez vymedzenia oblastí,  jednorazovú podporu aktivít prebiehajúcich v lokalite mesta alebo jeho bezprostrednej blízkosti, ktorých výsledok bude pre komunitu prínosom z dlhodobého hľadiska.
 
Granty nie sú určené na honorár pre koordinátorov projektu,  spätné financovanie projektov, individuálne výskumné pobyty, štipendiá, kapitálové vklady,  prevádzkové náklady a ostatné osobné náklady je možné hradiť len vo výnimočných prípadoch, a to len ak priamo súvisia s realizáciou projektu.
 
Kritériom udelenia grantu je
 
1. miera prínosu aktivity pre mesto Bardejov a jej obyvateľov
2. konzultácia s pracovníkom KNBJ
3. počet zapojených aktivistov, dobrovoľníkov
4. kvalita vypracovaného projektu, reálnosť rozpočtu
5. vlastná prezentácia projektu pred hodnotiacou komisiou.
 
Formulár na vypracovanie projektu nájdete na: www.knbj.egrant.sk. Konzultácie v kancelárii KNBJ, Radničné námestie 21 – po dohode cez tel.: 0907 972 763, 0948 313 784 alebo e-mail: knbj@bardejov.sk, knbardejov@gmail.com.
(15:40, KNBJ)
Diskusia
Pridať komentár