Dotáciami od mesta Košice sa podarilo zachrániť bojovníka Andyho

1226x
28. August 2024
Dotácie od mesta Košice pomáhajú zachraňovať zvieracie životy
 Za uplynulý rok 2023 OZ Srdce pre mačky prijalo pod svoje krídla 331 mačiek, 198 z nich našlo domov (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
 Poslanci mestského zastupiteľstva na mimoriadnom zasadnutí schválili okrem iného aj poskytnutie dotácií pre občianske združenia, ktoré zachraňujú túlavé spoločenské zvieratá.
 
Malá farma - Košice dostane dotáciu vo výške 13 300 eur, Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov Útulok UVP Košice 19 200 eur a Srdce pre mačky 17 500 eur. Mačací záchranári pritom získali svoju prvú finančnú podporu od mesta až v roku 2019.
 
„Až súčasné vedenie mesta myslí aj na mačky. Veľmi si túto pomoc a podporu vážime. Financie od mesta každoročne putujú predovšetkým na úhradu časti nákladov veterinárnej starostlivosti, v rámci ktorej často riešime aj liečbu veľmi ťažkých a finančne nákladných stavov,“ vysvetlila predsedníčka a jedna zo zakladateliek OZ Srdce pre mačky Katarína Feriančiková.
 
 Andy o jedno očko prišiel, druhé zostalo slepé (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Zároveň priblížila aj jeden z mnohých ťažkých prípadov, ktorý mal šťastný koniec aj vďaka dotáciám mesta. Mladého kocúrika, pravdepodobne po zrážke s autom, objavili košickí mestskí policajti v zúboženom stave pri zastávke MHD Stodolova. Bez váhania ho odviezli na veterinárnu pohotovosť, kde sa začal jeho boj o život.
 
O jedno očko prišiel, druhé zostalo slepé. Vďaka špičkovej starostlivosti veterinárov získal nielen šancu na život, ale aj nové meno po svojom hlavnom ošetrovateľovi – Andrej. Z Andyho sa rýchlo vykľul vďačný a prítulný kocúrik, ktorého sa podarilo úspešné adoptovať a dnes si užíva bezstarostný mačací život v milujúcom domove.
 
 Mladého kocúrika, pravdepodobne po zrážke s autom, objavili košickí mestskí policajti v zúboženom stave (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
„Andy patrí k tým jedincom, ktorí sa so svojím hendikepom bez problémov vysporiadali, lozí po preliezkach a škrabadlách, skáče a hrá sa. Viem, že mnohí ľudia považujú pomoc zvieratám za vyhodené peniaze, no pre nás má každý život váhu. Tento prípad bol pre nás malým zázrakom a uistením, že sa nikdy nemáme vzdávať,“ doplnila Katka Feriančiková.
 
 Tento prípad bol malým zázrakom (Zdroj: Košice - Mesto Košice)
 
 Za uplynulý rok 2023 OZ Srdce pre mačky prijalo pod svoje krídla 331 mačiek, 198 z nich našlo domov. Ďalších 241 mačiek združenie odchytilo za účelom kastrácie a vrátilo ich na pôvodné miesta, kde títo prirodzení predátori pomáhajú regulovať výskyt neželaných hlodavcov.
(11:00)
Diskusia
Pridať komentár