Kampaň „Nezabudni na mňa v aute“ stále pokračuje

1298x
28. August 2024
Kampaň „Nezabudni na mňa v aute“ je stále aktuálna
 
V aute nezostávajú len deti, ale stretávajú sa aj s prípadmi, že si tam majitelia nechajú domácich miláčikov 
                                                                                                 (FB Polícia SR - Prešovský kraj)
 
Kampaň „Nezabudni na mňa v aute“ je tu, aby vám polícia pripomenula, aké nebezpečné je nechať čo i len na malú chvíľku v aute dieťa alebo zviera.
 
Policajti po celom Slovensku rozdávajú počas horúcich dní propagačný materiál, a to najmä na parkoviskách nákupných centier, kúpalísk, nemocníc, jednoducho všade tam, kde je možné stretnúť rodičov s deťmi, s cieľom informovať verejnosť o rizikách ponechania dieťaťa, prípadne domáceho miláčika v rozpálenom aute. Viacerí z vás si preto za stieračom svojho auta nájdu letáčik, prostredníctvom ktorého sa snažia u občanov vzbudiť pozornosť.
 
Všetkým odporúčajú, aby tieto propagačné materiály od polície umiestnili na viditeľné miesto v aute, aby pri opúšťaní vozidla mali na očiach, že nemajú dieťa ani psíka nechať samé v aute. Ako pripomienka môžu poslúžiť napríklad aj mobil, peňaženka či kabelka na zadnom sedadle, bez ktorých človek bežne z auta nevystúpi.
 
  Viacerí z vás si za stieračom svojho auta nájdu letáčik, prostredníctvom ktorého sa snažia u občanov vzbudiť pozornosť
(FB Polícia SR - Prešovský kraj)
 
Ďalej pripomínajú, že ponechanie dieťaťa v aute môže mať aj trestnoprávne následky. V takýchto prípadoch môže ísť o trestný čin opustenia dieťaťa, ktoré si nevie pomôcť samo. Osoba môže navyše čeliť aj obvineniu z ublíženia na zdraví či v krajnom prípade z usmrtenia, ak takéto konanie viedlo k poškodeniu zdravia či k smrti dieťaťa.
 
V aute nezostávajú len deti, ale stretávajú sa aj s prípadmi, že si tam majitelia nechajú domácich miláčikov. Stáva sa to často vtedy, ak sa ich majitelia rozhodnú odbehnúť na nákup a zvieratko nechajú v aute mysliac si, že za krátku chvíľu sa im nemôže nič stať. Opak je však pravdou a rovnako ako deťom, aj im hrozia zdravotné problémy z rýchlo stúpajúcich teplôt.
(14:15, KRPZPO)
Diskusia
Pridať komentár