V prvý školský deň zasadlo v Košiciach do lavíc 16 046 žiakov ZŠ a 5 541 škôlkarov

1078x
02. September 2024
V prvý školský deň zasadlo v meste Košice do lavíc 16 046 žiakov ZŠ a 5 541 škôlkarov
  Svoj premiérový deň v laviciach má za sebou aj 1 930 prvákov (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Po 66-dňovej prestávke sa dnes opätovne otvorili brány košických základných a materských škôl (MŠ).
 
Do 34 základných škôl (ZŠ) v meste nastúpilo celkovo 16 046 žiakov, svoj premiérový deň v laviciach má za sebou aj 1 930 prvákov. Celkovo by košické ZŠ malo navštevovať 17 174 žiakov, čo je zhruba na rovnakej úrovni oproti minulému školskému roku. Medzi nimi je aj 315 Ukrajincov, ktorých rodičia utiekli do mesta pred ruskou vojnovou agresiou. So svojimi spolužiakmi a učiteľkami sa v 54 MŠ zvítalo aj 5 541 škôlkarov, z ktorých 1 520 bolo úplných nováčikov. Počet detí navštevujúcich MŠ by mal ešte o niečo vzrásť a mierne tak prevýši ich minuloročnú úroveň.
 
 Vo svojich školách postupne nájdu aj nové skrinky, koberce, nábytok, tešiť sa môžu aj na moderné vyučovacie pomôcky
(Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Mesto Košice ako tradične využilo letné mesiace aj na viaceré investície do opráv a zveľaďovania škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Mnohí školáci aj škôlkári tak už dnes nastúpili do desiatok vynovených tried. Vo svojich školách postupne nájdu aj nové skrinky, koberce, nábytok, tešiť sa môžu aj na moderné vyučovacie pomôcky, hračky alebo novú výpočtovú techniku.
 
 
 Mesto Košice ako tradične využilo letné mesiace aj na viaceré investície do opráv a zveľaďovania škôl (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
 Väčšina stavebných prác za milión eur je už hotová. Na ZŠ Jozefa Urbana, Jenisejská 22 v Košiciach a ZŠ Tomášikova 31 v Košiciach, kde boli naplánované najrozsiahlejšie investície, budú aj naďalej prebiehať dokončovacie práce.
(15:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár