Partizán Bardejov sa neprihlásil do futsalovej extraligy

1456x
03. September 2024
S otáznikom je aj účasť žien v najvyššej súťaží
Bardejovčania si skúsili extraligu, avšak túto sezónu sa do nej neprihlásili
 
Futbalové a futsalové súťaže sú navzájom prepojené hráčmi. Čoraz populárnejší futsal láka do športových hál tak hráčov ako aj fanúšikov. Partizán Bardejov využíval svoj hráčsky potenciál na trávniku aj do súťaží na palubovke. Tak vznikla klubová odnož Partizán Bardejov futsal, ktorej predsedom je Marek Paľo.
 
V minulej sezóne Partizán skončil v play off
 
V minulej sezóne sa v extralige mužov podarilo Bardejovu zahrať si v play off. V záverečnom účtovaní prehral s neskorším majstrom z Lučenca na zápasy 2:0 po výsledkoch 13:0 a 9:3. V tabuľke mu patrí konečné ôsme miesto. Ženy skončili na treťom mieste. Predseda futsalového klubu Marek Paľo sa o účasti v súťažiach vyjadril takto: „Minulá sezóna ukázala, že to bol veľmi dobrý projekt. Len túto sezónu sa nám nepodarilo naplniť rozpočet na extraligu, aby sme dokázali dôstojne konkurovať iným mužstvám v lige. Túto sezónu sa nahlásilo iba 6 mužstiev a iba jedno z východu, čiže by to bolo veľmi náročné na cestovanie. Teraz s otáznikom je prihlásenie mužov do druhej ligy a žien do extraligy."
 
 
Je tu príležitosť pre mládež
 
Zdá sa, že v blížiacej sa futsalovej sezóne sa budú viac venovať vekovým kategóriám mládeže. K tomuto modelu sú naklonení aj viacerí kompetentní. „Som milo prekvapený, že aj rodičia hráčov boli naklonení k takejto situácií. Aby sa čo najviac futsalistov a futsalistiek dostalo do reprezentačných výberov. Súťažne budú hrať žiaci U15 a dorastenci U17 v extralige Východ. Do súťaže sme prihlásili aj extraligových juniorov," priblížil situáciu Paľo.
 
Futsalistky Partizána Bardejov 
 
Spoločný klubový projekt má šancu
 
„Do takého projektu sme išli spoločne s Partizánom BŠK. Sú to zohraté tímy, mali by pokračovať v zime vo futsale. Mládežnícke kategórie nie sú o peniazoch, ale o spolupráci. Každý je tomu naklonený. Lenže keď príde na lámanie chleba, mnohí dávajú od toho ruky preč. Aj v minulej sezóne som to pocítil na vlastnej koži."
 
Do akej miery sa podarí futsalový projekt úspešne realizovať, bude záležať na mnohých faktoroch. Šéf futsalu Marek Paľo je presvedčený, že futbalisti aj futsalisti majú opodstatnenie hrať súťažne aj v zimnom období.
(13:45, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár