VIDEO | Vodno-lyžiari opäť hviezdili na Slovak Open Košice

1132x
04. September 2024
Lyžovali na vode! Jedinečné podujatie v krásnom prostredí Trixen Parku v Košiciach
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Košické jazero opäť privítalo tých najlepších vodno-lyžiarov, ktorí si prišli zmerať sily na medzinárodných pretekoch Slovak Open Košice 2024.
 
„Je veľmi obľúbený u lyžiarov aj z ostatných krajín a veľmi radi k nám chodia. Sme radi, že sme privítali športovcov okolo 50-tky z ôsmich krajín Európy,“ povedal Alexander Vaško, predseda klubu Trixen.
 
„Podporujú či už Slovákov, Nemcov… Myslím, že je tu špičková atmosféra a je sa na čo tešiť,“ vyjadrila sa Karin Bôžiková, pretekárka. Preteky privítali aj športovcov, ktorí na tomto jazere vyrastali.
 
„Je to môj domáci vlek, na ktorý sa veľmi rád vraciam. Momentálne žijem v Nemecku, tam aj trénujem a pracuje,“ uviedol Alexander Vaško, pretekár.
 
 Dôležitým aspektom je, samozrejme, mať dobrý vzťah s vodou (Zdroj: AHOJ TV)
 
Súťažilo sa v disciplínach slalom a akrobacia a skoky. O úspechy a rekordy núdza nebola.
 
„Celkom sa mi zatiaľ darí – v slalome som skončil na druhej priečke, v trikoch štvrtú a skoky mám pred sebou,“ prezradil Alex Ochotnicky, pretekár.
 
„Podarilo sa mi druhé miesto v slalome a druhé miesto v trikoch,“ tešila sa Karin B.
  
 
 Súťažilo sa v disciplínach slalom a akrobacia a skoky (Zdroj: AHOJ TV)
 
Dôležitým aspektom je, samozrejme, mať dobrý vzťah s vodou.
 
„Ja už lyžujem 16 rokov, čiže som si na vodu zvykla,“ uviedla Bôžiková.
 
„Nájazdová rýchlosť na moste niekde okolo 100 km/h, takže tam sa môže toho veľa stať. Nemôžeme sa báť, stačí mať rešpekt,“ priblížil Alexander V.
 
„Pády na skokoch sú stále nebezpečné, stále to bolí a stále sa niečo môže stať, ale som na to zvyknutý po siedmich rokoch lyžovania. Už to je také, že už sa tým dá rátať,“ dodal Alex O.
(15:15, red.)
Diskusia
Pridať komentár