Bardejovčania sa znova prebojovali na prvé priečky

7x
20. Apríl 2016

Hráči z bardejovského foosforlife teamu sa znova prebojovali na prvé priečky

2.jpg

Spoločná fotografia

 

V dňoch 15. až 17. apríla 2016 sa konal v priestoroch Breznianského Dart Clubu druhý a zároveň posledný Slovenský pohár v stolnom futbale na stoloch Rosengart organizovaný Foosballovou úniou Slovenska. Okrem bodov do rebríčka FUS hráči zároveň zbierali aj body do celosvetového ITSF rebríčka, keďže tento turnaj bol zaradený aj do celosvetového kalendára ITSF turnajov.

Celkovo sa odohralo za 3 dni 11 disciplín a v piatok aj celoslovenské finále Rosengart ligy, kde mohli hrať iba tímy, ktoré sa kvalifikovali z jednotlivých mestských líg na základe umiestnenia. V kategórii amatérskych ligových tímov najlepšie bojovali hráči z FoosForLife teamu, Šimon Mihaľ a Martin Onipko, ktorí si odniesli celkovo výborné druhé miesto. V súťaži PRO tímov sa darilo najviac bardejovskej dvojici Martin Grobár / Ivan Dupej, ktorá v celoslovenskej konkurencii dokázala túto ligovú súťaž vyhrať a odniesť si najcennejší pohár za titul Majstra Slovenska Rosengart ligy dvojíc pre rok 2016.

V piatok bola na programe večera disciplína náhodne vylosovaných dvojíc, kde sa z 25 dvojíc najviac darilo hráčom bardejovského FoosForLife teamu Marekovi Minárovi a Marekovi Vrábeľovi, ktorí vyhrali bez zaváhania celú súťaž. Pekné druhé miesto si vybojovali ďalší Bardejovčania, Martin Grobár s Miroslavom Ferencom.

10616680_898499443513542_7501149812153426227_n.jpgSobota patrila tradične hlavnej disciplíne dňa - otvoreným dvojiciam, kde sa medzi 30 prihlásenými pármi suverénne presadila slovenská elitná dvojica z Košíc - členovia FoosForLife teamu, Tomáš Klobušník a Juraj Čorba. Po hneď prvom prehratom zápase v pavúku sa do strany porazených porúčali Bardejovčania Martin Grobár a Ivan Dupej, kde sa postupne rozohrali k solídnym výkonom, ktoré ich vyniesli až do finále na druhé miesto. Amatérske dvojice sa stali korisťou bardejovčanov Petra Mačeja a Branislava Mačejovského, no nestratili sa ani ďalší bardejovskí juniori Šimon Mihaľ a Lukáš Mihalčín na 4. mieste.

Juniorské disciplíny - dvojice a jednotlivci, sa vyhodnocovali spoločne v súčte bodov, čo najviac využil Marek Vrábeľ, keď pri rovnosti bodov za obe disciplíny s Šimonom Mihaľom ho na prvé miesto vynieslo víťazstvo v jednotlivcoch, ktoré v prípade rovnosti bodov rozhodlo o jeho celkovom triumfe a právom sa stal najlepším juniorom na Slovenskom pohári. Na treťom mieste sa umiestnil Kevin Šuťák, ktorý dokázal s Tomášom Kijakom vyhrať dvojice v nabitej súťaži. Na druhom mieste v juniorských dvojiciach sa umiestnili Šimon Mihaľ s Lukášom Mihalčinom a na treťom mieste Marek Vrábeľ s Miroslavom Ferencom. Juniorské disciplíny tak úplne ovládli hráči bardejovského FoosForLife teamu. V technickej disciplíne Vojna brankárov stojí za zmienku druhé miesto Mareka Minára, ktorý vo finále nestačil na Bratislavčana Šimona Vároša.

V záverečnom nedeľnom dni Slovenského pohára sa odohrala kráľovská disciplína jednotlivcov, kde hral každý sám za seba a musel ukázať to najlepšie zo seba na každej jednej zo štyroch tyčí. Bezkonkurenčne si počínal Košičan Tomáš Klobušník, ktorý po víťazstve v dvojiciach a mixoch dokázal ovládnuť aj disciplínu jednotlivcov. Finále proti nemu hral Luan Dinh Dang z Bardejova a na treťom mieste sa umiestnil Jozef Horčiak z Bratislavy.

Pekné štvrté miesto obsadil Martin Grobár, ktorému sa víkend nad mieru vydaril, keď zbieral poháre a medaile takmer zo všetkých disciplín, ktorých sa za tie 3 dni zúčastnil (1. miesto Majster Slovenska Rosengart ligy dvojíc 2016, 2. miesto dvojice, 2. miesto losované dvojice, 2. miesto old school dvojice, 4. miesto jednotlivci, 4. miesto vojna brankárov). Bodku za organizačne vydareným Slovenským pohárom v Brezne dala disciplína old school doubles, kde si hráči zahrali so starými šmykľavými loptami a bez strely snake, ktorá bola zakázaná. Absolútne dominantne si počínala dvojica Jozef Horčiak a Luan Dinh Dang, ktorí sa so súpermi zahrávali ako mačky s myšami. Vo finále si to zlizli dovtedy solídne hrajúci túto disciplínu Martin Grobár a Ivan Dupej.

Slovenský Pohár sa pre členov Foos For Life teamu skončil úspešne, o čom svedčia poháre a medaile, ktoré si snáď skoro každý člen domov doniesol. Je to aj dobrá motivácia pred ďalšími turnajmi, lebo progres bardejovských juniorov je vidieť z turnaja na turnaj a aj v Brezne sa postarali o nie jedno prekvapenie a vyslúžili si slová uznania od nejedného elitného slovenského hráča. Ďakujeme za skvelý turnaj FUS-u a celému teamu FoosForLife za výbornú a vzornú reprezentáciu Bardejova.

(19:30, I. Dupej, foto: E. Vavreková)

 

 

Už čoskoro AHOJ.jpg

 

Reštaurácia Dolina

http://ahoj.tv/firmy/detail/restauracia_dolina.html 

dol.jpg

956
Diskusia
Pridať komentár