VIDEO | Škola AVES začala školský rok dobrými správami

1549x
11. September 2024
Prestúpiť na školu je možné do 15. septembra 
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Súkromná základná škola AVES pozýva do novo zrekonštruovaných priestorov. V školskej budove na ulici 29. augusta vedľa Ľudovej jedálne bude tento rok študovať 21 detí. 
 
„Od septembra tohto roka sme sa zaradili do siete škôl a školských zariadení Ministerstva školstva. Vďaka tomu, že sme už v sieti škôl sme sa stali súkromnou základnou školou. V tomto školskom roku máme od septembra 21 detí. Zrekonštruovali sme celý priestor, v ktorom momentálne pôsobíme. Máme ho teraz pekný, presvetlený, moderný. Veríme, že sa deťom tu bude dobre učiť a aj učiteľkám sa tu bude dobre pôsobiť,“ uviedla Edita Maxinová, manažérka školy. 
 
„Súčasťou našej rekonštrukcie sú aj spoločné priestory, knižnica, kde majú deti knihy na dosah. Na našej škole rozvíjame čitateľskú gramotnosť, vzťah ku knihám a práve tento priestor nám k tomu bude dopomáhať. Práve v týchto priestoroch, na pódiu, budú mať deti hodinu čitateľských dielní,“ dodala Denisa Fojtíková, učiteľka a spoluzakladateľka školy.  
 
„Ak niekto zvažuje prestup k nám, tak je to možné ešte do 15. septembra. Treba nás osloviť a budeme spolu komunikovať. Naše školné, vďaka tomu, že sme sa zaradili do siete škôl, sa zníži takmer na polovicu, čo je pravdepodobne dobrá správa pre rodičov. Chceme byť otvorený a dostupný pre každého. Naša súkromná základná škola Aves stavia na troch pilieroch. Prvým je úzka spolupráca s rodinami. Druhým pilierom sú moderné a inovatívne metódy, ktoré využívame vo vzdelávaní a tretím pilierom je charakterové vzdelávanie,“ ukončila na záver Maxinová. 
(10:10, red) 
Diskusia
Pridať komentár