VIDEO | Kapela EXOTIK prichádza s novým albumom „Hraj“ a vydáva jeden videoklip za druhým

776x
13. September 2024
Kapela EXOTIK, zložená z talentovaných hudobníkov, vydáva nový album „Hraj“
 
Album je dostupný od 15. augusta 2024 na digitálnych platformách a od septembra vo verziách CD a USB spolu s piatimi videoklipmi. V septembri kapela navyše plánuje natáčať ďalší videoklip.

Ústredná skladba albumu, „Hraj“, pozýva poslucháčov na nezabudnuteľnú večernú párty, kde sa noc premieňa na tanečný sen pod hviezdami. Klip bol natáčaný v obci Veľaty v penzióne Aqua Maria. Tento energický a pútavý song je pripravený stať sa letným hitom, ktorý navodí atmosféru radosti aj vďaka tanečniciam z Real Street Sabinov a prenesie letnú vášeň aj do chladnejších mesiacov.

Skupina EXOTIK, ktorá od svojho vzniku v roku 2010 svojou tvorbou zabáva ľudí doma aj za hranicami Slovenska, je známa najmä svojimi tanečnými folk-popovými skladbami a tanečne ľudovými piesňami.
 
Na novom albume spolupracovali aj textári Roman Slávik a Edita Gráčiková. (Zdroj: SK)
 
Nový album „Hraj“ je už štvrtým albumom v ich diskografii a je výsledkom kolektívnej práce, na ktorej spolupracovali aj textári Roman Slávik a Edita Gráčiková. „Každá z 12tich skladieb na albume je výsledkom našej tímovej spolupráce a sú to skladby, na ktorých sme sa všetci ako kapela zhodli,“ hrdia sa členovia kapely EXOTIK.

Krst nového albumu bude v Humennom

Veľký krst albumu „Hraj“ sa uskutoční v Humennom na prelome mesiacov november a december pod záštitou mesta. Kapela sľubuje prítomnosť zaujímavých hostí a nezabudnuteľnú atmosféru.

Odkaz na NOVÝ ALBUM HRAJ!: https://bfan.link/hraj-1
 
Kapela predstavila v posledných mesiacoch niekoľko noviniek, vrátane aprílového videoklipu k piesni „Kukulienka“ a júnovej skladby
 
Celý proces tvorby albumu trval jeden a pol roka, počas ktorého do tímu prizvali aj novú vokalistku. (Zdroj: SK)

„Červená ruža, Ivanku“, ktoré už majú cez státisíce zhliadnutí na online platformách a ktoré tiež nájdete na novom albume. Špecifickosť kapely spočíva v tom, že vo svojom repertoári kombinujú slovenské a rusínske piesne.
 
„Radi experimentujeme s hudbou a prepájame rôzne žánre. Mňa osobne baví dávať folklórnym piesňam nový nádych, avšak 70 percent našej produkcie tvoria najmä slovenské piesne,“ prezrádza frontman skupiny, Dávid Blicha.

Celý proces tvorby albumu trval jeden a pol roka, počas ktorého do tímu prizvali novú vokalistku, vydali niekoľko videoklipov a pracovali na novinkách, ktoré predstavia čoskoro. 
 
 Kapela EXOTIK prichádza s novým albumom „Hraj“ a vydáva jeden videoklip za druhým. (Zdroj: SK)

Vybukované víkendy a práca na novom albume

Členovia kapely EXOTIK nebudú zaháľať ani v nasledujúcich mesiacoch, pretože už teraz majú načrtnutú polovicu materiálu na ďalší album a chystajú pre Vás aj Vianočné prekvapenie. Medzitým budú pokračovať v koncertovaní po Slovensku.

Pre viac informácií sledujte oficiálny web kapely kapelaexotik.sk alebo ich sociálne siete:
Instagram: instagram.com/exotik_kapela/?hl=cs
Facebook: facebook.com/exotikkapela
Youtube: https://www.youtube.com/c/ExotikSP
TikTok: tiktok.com/@exotik.official

(PR,15:45, red., Stanislava Kenderová)
Diskusia
Pridať komentár