VIDEO | V Ždani sa bežalo

1365x
17. September 2024
Šprinty aj vytrvalosť si doprialo viac ako 120 účastníkov 
Pozrite si našu videoreportáž 
 
„Pocity sú veľmi dobré, keďže som to prežil, ale som rád, že táto akcia sa v Ždani podarila ako 1. ročník, pretože šport spája a dúfam, že to bude fungovať aj ďalej,“ uviedol jeden z bežcov.
 
„Je to naozaj, keď už vidíte ten cieľ a koľko ľudí vám tlieska to je niečo super,“ zhodnotila mladá bežkyňa. „Tak je to veľmi krásne. Trať bola veľmi rýchla, čomu sa veľmi teším. Bolo horúco, ale na tak krátkej trati sa to dalo zvládnuť,“ okomentoval ďalší z bežcov.
 
Pre tých najmenších boli pripravené futbalové zápasy, ktoré priniesli nielen športové zážitky, ale aj prvé víťazstvá a prehry.
 
„Aj teraz na poslednom tréningu, keď som hovoril nomináciu na tento turnaj, tak najlepšie oduševnenie bolo, že prišiel malý chlapec za ockom, ocko ja idem na prvý turnaj. Takže to je asi to najlepšie pri tých malých deťoch,“ uviedol Marek Tokár, tréner TJ HORNÁD ŽDAŇA.
 
 
„Veľmi rád hrám futbal a veľmi sa mi to páči. Akože som dobrý hráč,“ prezradil malý futbalista. „Vieme si zahrať aj tak, že iba tak kamoši, že len tak spolu,“ dodal ďalší.
 
Pozvanie prijali futbalové kluby z Hanisky, Valalík a z Trsteného pri Hornáde.
 
„V 4. ročníku Ždaňa Cup 2024 v podstate my tieto turnaje organizujeme každoročne na jarmok pre tú najmenšiu kategóriu,“ prezradil Peter Juhás, organizátor Ždaňa cup-u.
 
Behu sa zúčastnilo viac ako 120 bežcov
 
Prípravy na jarmok boli rovnako pestré. Guláš podľa domáceho receptu pripravovali z 50 kg mäsa, zemiakov a cibule.
 
„25 rokov to robíme pravidelne. Ľudia to majú radi, prídu, zabavia sa, máme vynikajúci guláš, je veľmi chutný. Čiže taký klasický deň obce v inom ponímaní,“ dodal Ján Kokarda, starosta obce Ždaňa.
 
Program oživili regionálne a folklórne skupiny spolu so stánkarmi, ktorí priniesli rôzne remeselné výrobky, tradičné špeciality a občerstvenie.
(10:20, red)
Diskusia
Pridať komentár