Mesto Košice hľadá dobrovoľníkov na európske sčítanie ľudí bez domova

1147x
18. September 2024
Mesto Košice hľadá dobrovoľníkov
 Košice budú jediným slovenským mestom, ktoré sa pripojí k tejto významnej celoeurópskej iniciatíve (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Nadácia DEDO, Inštitút pre výskum práce a rodiny (IVPR) a mesto Košice realizujú európske sčítanie ľudí bez domova, ktoré sa uskutoční od 7. do 11. októbra 2024.
 
Košice budú jediným slovenským mestom, ktoré sa pripojí k tejto významnej celoeurópskej iniciatíve, zameranej na zmapovanie situácie osôb v bytovej núdzi. Na európskej úrovni iniciatívu koordinuje Katolícka univerzita v Leuvene a finančnú záštitu nad projektom prevzala Európska komisia.
 
 Košice budú jediným slovenským mestom, ktoré sa pripojí k tejto významnej celoeurópskej iniciatíve (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Toto sčítanie je dôležitým krokom k lepšiemu porozumeniu rozsahu bezdomovectva v Košiciach, ako aj k navrhnutiu účinných riešení a programov, ktoré poskytnú pomoc tým, ktorí ju najviac potrebujú. Zhromaždené údaje im umožnia vytvárať politiky a opatrenia zamerané na prevenciu a riešenie tejto problematiky na lokálnej, národnej i celoeurópskej úrovni.
 
Záujemcovia o dobrovoľnícku činnosť sa môžu prihlásiť prostredníctvom formulára na webstránke www.nadaciadedo.sk: https://www.nadaciadedo.sk/scitanie-registracny-formular.../
 
V rámci sčítania navštívia dobrovoľníci ľudí bez domova v útulkoch, ubytovniach, komunitných centrách a na ďalších miestach, kde sa zdržiavajú osoby v bytovej núdzi.
(9:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár