ZŠ na Wolkerovej ulici v Bardejove vyhodnotila súťaž Mladý záchranár

1500x
18. September 2024
   Súťaž Mladý záchranár na ZŠ Wolkerovej
 Tohtoročných medailistov delil od seba pol bod  (Zdroj: FB ZŠ na Wolkerovej ul. v Bardejove)
 
Po organizovanom úniku z ohrozenej budovy školy ich v praktickej časti účelového cvičenia čakala súťaž v areáli školy, ktorá bola určená pre žiakov 7. a 8. ročníka.
 
Súťaž pod názvom Mladý záchranár absolvovalo spolu 8 osemčlenných (mix) družstiev s aktívnou účasťou i podporou svojich tried i triednych učiteľov. Cieľom účelového cvičenia bolo preveriť vedomosti a praktické návyky žiakov získané pri osvojovaní si učiva Ochrana života a zdravia.
 
Súťaž pozostávala z 8 stanovíšť
 
Na každom stanovišti žiaci plnili úlohy pod vedením zodpovedajúcich učiteľov a aktívnej pomoci žiakov 9.A triedy. Za správne vykonanie úloh v praktickej a teoretickej časti dostávali body, ktoré im učitelia zapísali do súťažnej kartičky. Maximálny počet získaných bodov na stanovišti bolo 20 (10 teória + 10 prax), celkovo v súťaži - 160.
 
 Cieľom účelového cvičenia bolo preveriť vedomosti a praktické návyky žiakov získané pri osvojovaní si učiva Ochrana života a zdravia
(Zdroj: FB ZŠ na Wolkerovej ul. v Bardejove)
 
Potvrdením absolvovania stanovišťa bol zápis bodov a podpis vedúceho stanovišťa do súťažnej kartičky. Žiaci absolvovali určenú trať podľa náčrtu trasy, lepší čas v cieli rozhodoval o poradí iba v prípade rovnakého počtu bodov. Tohtoročných medailistov delil od seba pol bod, čo sa v histórii tejto súťaže na škole ešte nestalo. O poradí medzi druhým a tretím miestom rozhodoval lepší čas absolvovania trate. Vyhodnotenie súťaže sa uskutočnilo v telocvični školy pod vedením p. riaditeľa J. Homzu, ktorý zabezpečil pre každého súťažiaceho sladkú odmenu.
 
Výsledky
 
1. miesto - 7.A - 123,5 bodov
2. miesto - 8.A - 123 bodov (čas - 41 minút)
3. miesto - 8.C - 123 bodov (čas - 46 minút)
(9:40, red.)
Diskusia
Pridať komentár