VIDEO | Veselí a priateľskí Budimírčania oslávili svoj deň

1020x
18. September 2024
   Veselí a priateľskí Budimírčania oslávili svoj deň
Pozrite si našu videoreportáž
 
Ak chceme vychovať deti k skutočnej mravnosti, jedným z odporúčaní je v rámci možností zabezpečiť aby žili aj v obci, kde je dobrá morálka jednou zo základných hodnôt. Takou obcou je nepochybne aj Budimír. Svoj deň Budimírčania oslávili s radosťou a úsmevom na tvári.
 
„Ocenením toho, že tá akcia splnila účel je účasť. Čím je tá účasť vyššia – z roku na rok je vyšší záujem, že asi to robíme dobre, asi tých ľudí láka sa stretnúť so susedmi alebo si skrátka pozvať priateľov a byť tu s nimi chvíľu. Tak toto naplnenie a zadosťučinenie, že sme to robili dobre,“ uviedol Vojtech Staňo, starosta obce Budimír.  
 
 Atrakcie pod taktovkou hasičov (Zdroj: AHOJ TV)
 
Tanec, hudbu, spev, obnovu folklórnych tradícií či dokonca atrakcie pod taktovkou hasičov – to a ešte viac si mohli hostia vychutnať všetkými svojimi zmyslami. Jednoducho - každý si našiel to „svoje“.
 
Ak by ste mali motivovať dieťa k tomu, aby sa dalo na toto povolanie, tak ako?
 
„Musí chcieť pomáhať ľudom – to je Alfa a Omega nás dobrovoľných hasičov,“ povedal Samuel Stritz, záchranár-strojník DHZO Budimír.  
 
Aké aktivity ste pripravili?
 
„Máme tu už, tradične, maľovanie na tvár – naše deti maľujú iné deti, ale aj  všetky deti sa môžu navzájom maľovať, takže sa z toho tešia. Potom máme aktivity zamerané na rovnováhu alebo na fyzickú šikovnosť – deti si môžu vyskúšať chodiť po lane alebo triafať loptičkami do nádobiek,“ priblížila Žofia Teplická.
(12:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár