Speváčka Slávka Tkáčová predstavuje svoje „Pocity“ aj videoklip k titulnej piesni z nového EP

1499x
18. September 2024
Speváčka pokračuje vo svojej hudobnej ceste
Slávka Tkáčová sa predstaví v Košiciach, kde uvedie nový album Pocity 
 
Talentovaná slovenská speváčka Slávka Tkáčová pokračuje vo svojej hudobnej ceste s novým EP Pocity, ktorý prichádza po úspechu jej predchádzajúcej tvorby.
 
Okrem toho, že odráža hlboké vnútorné pocity umelkyne, je obohatený o spoluprácu s renomovaným hudobníkom Igorom Timkom z kapely No Name. Ako sám hovorí, táto tvorba má pre neho zmysel.
 
„Slávkine texty nie sú len vata a vyplnenie taktov. Ak by to nebolo pekné, určite by sme sa spolu pracovne nestretli. Je to krásna, zmysluplná a láskyplná muzika,“ hovorí ďalej frontman legendárnej slovenskej kapely.
 
Pocity ako album, ale aj samotná titulná skladba, ktorá pomenovala celé EP, nám ľuďom doslova „číta z pier“. Je totiž odrazom všetkých emócií, ktorými prechádzame v každodennom živote.
 
 
„Nie je to len súbor piesní, ale odzrkadlenie toho, čo sa mne aj nám v životoch niekedy stáva. Radosti, sklamania, smútok, šťastie, lásky, rozchody, nové stretnutia a celá cesta sama o sebe vo svojej kráse,“ opisuje album jeho autorka Slávka, ktorá verí, že si v ňom každý nájde svoje pocity.
 
O grafický dizajn albumu sa postaral talentovaný umelec Ján Juhaniak.
 
„Dokázal zachytiť to, čo vystihuje mňa, ale aj jednotlivé piesne,“ dodáva speváčka s dôvetkom, že pocity sa na hudobnom nosiči snažili poslucháčom zobraziť aj vizuálne.
 
Mladej bardejovskej speváčke sa v hudobnom priemysle darí (zdroj: archív ST) 
 
Okrem hudobného talentu je Slávka Tkáčová známa aj svojím angažmánom v charitatívnych aktivitách. Ako spoluzakladateľka OZ RecyVeci Slovensko sa spolu so svojimi sestrami venuje recyklácii šatstva a podpore slovenských rodín v núdzi.
 
Okrem novinky Pocity sa už v éteri či na kanáli Youtube objavili jej známe single ako „Na na ná“, „V nás“, či napríklad „Stále viac“. V éteri rádií znie aj „Zamilovaná“ ako víťazná skladba 38. ročníka Košického zlatého pokladu, či pieseň „Lásky“. Poslucháčmi obľúbenou je aj singel „Mapy“, ako predošlá spolupráca s Igorom Timkom.
 
Slávka Tkáčová je textárka, skladateľka a speváčka, ktorá pravidelne koncertuje, je súčasťou festivalov a zahrala si ako hosť v „ČEKY POINTe“ – Mariána Čekovského. Okrem toho čaká jej fanúšikov veľkolepý decembrový koncert so sláčikovým kvartetom „The Ladies Ensemble“.
(13:16, TS)
Diskusia
Pridať komentár