V budove župnej nemocnice na Spiši vzniká nový pavilón

1039x
18. September 2024
    Na Spiši vzniká nový pavilón  
 Výstavba nového pavilónu sa začala a súčasne sa rozbehla aj rekonštrukcia v existujúcom monobloku (Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
Projekt, aký sa nevidí každý deň. Z plánu obnovy sa v zdravotníctve obnovia iba 3 nemocnice. Jedna z nich bude slúžiť východniarom i celému okoliu v Spišskej Novej Vsi.
 
Výstavba nového pavilónu sa začala a súčasne sa rozbehla aj rekonštrukcia v existujúcom monobloku. Tá sa dostane do finále v roku 2026, nový pavilón následne do konca roka 2028. Nemocnica bude aj po tomto všetkom naďalej súčasťou majetku župy. Budova nového pavilónu bude mať 3 nadzemné a nulté podlažie.
 
Budova nového pavilónu bude mať 3 nadzemné a nulté podlažie (Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
Nájdete v ňom gynekologicko-pôrodnícke oddelenie vrátane novej pôrodnice, novorodeneckú jednotku intenzívnej starostlivosti, oddelenie anestéziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti, centrálne operačné sály, jednodňovú chirurgiu aj centrálnu sterilizáciu.
 
V rámci obnovy vznikne nové chirurgické lôžkové oddelenie, kde bude 14 nových dvojlôžkových izieb a 6 jednolôžkových izieb v najvyššom štandarde so samostatnými sociálnymi zariadeniami. Vytvorené bude aj zázemie pre lekárov, seminárna miestnosť či moderná sesterňa.
(13:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár