Do Liverpoolu, Zadaru či Prahy sa z metropoly východu bude lietať častejšie

779x
19. September 2024
Častejšie odlety z Košíc do Liverpoolu, Zadaru či Prahy s leteckou spoločnosťou Ryanair
 V lete 2025 sa zároveň zvýši frekvencia letov do chorvátskeho Zadaru (Zdroj: FB Ryanair)
 
Najväčšia letecká spoločnosť v Európe Ryanair navyšuje kapacitu na viacerých linkách, ktoré prevádzkuje s odletom z Košíc.
 
Od 27. októbra 2024 vstúpi do platnosti nový zimný letový poriadok, podľa ktorého bude dopravca lietať z Košíc do Liverpoolu trikrát týždenne, vždy v pondelok, stredu a piatok. Aktuálne je táto linka prevádzkovaná dvakrát týždenne. Od marca budúceho roka začne letecká spoločnosť Ryanair lietať z Košíc do Prahy na dennej báze - sedemkrát týždenne. Aktuálne sú medzi Prahou a Košicami prevádzkované štyri lety týždenne.
 
V lete 2025 sa zároveň zvýši frekvencia letov do chorvátskeho Zadaru. V porovnaní s tohtoročnou sezónou, kedy bol tento let prevádzkovaný dvakrát týždenne, budú lietať cez týždeň tri lety – v utorok, štvrtok a sobotu od 27. mája.
 
 
„Sme veľmi radi, že spoločnosť Ryanair ako náš spoľahlivý a agilný partner je vnímavý v našich diskusiách a reflektuje na požiadavky trhu. Výsledkom je pozoruhodné navýšenie kapacity na obľúbených linkách do Liverpoolu, Prahy a Zadaru. Povzbudzujeme všetkých cestovateľov, aby si svoje výlety plánovali s predstihom a využili atraktívnu ponuku Ryanairu,“ povedal riaditeľ letiska Thomas Dworschak.
 
„Mám veľkú radosť, že storočné, ale stále vitálne Letisko Košice naďalej potvrdzuje svoju pozíciu renomovanej vstupnej brány nielen do nášho kraja, ale na celé východné Slovensko. Pre zvyšovanie kvality života našich občanov i pre zvýšenie počtu zahraničných turistov je kvalitná letecká dostupnosť kľúčová. Spoločne s Letiskom Košice v zmysle podpísaného memoranda pracujeme na tom, aby sa letecká dostupnosť zlepšovala i naďalej,“ dodal predseda Košického kraja Rastislav Trnka.
(9:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár