VIDEO | Žien na štarte MMM v Košiciach bude tento rok opäť viac

823x
19. September 2024
Percento žien na štarte MMM narastie
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Percento žien na štarte Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach bude tento rok opäť vyššie. Štatistiky ukazujú, že minimaratón tento rok pobeží vyše 50% a celý maratón takmer 30%.
 
Dopomáhajú k tomu aj ženské tréningy projektu Women Friendly Marathon, na ktoré sme zavítali s kamerou. „Máme tréning projektu Women Friendly Marathon. Tieto tréningy máme každú stredu od apríla do októbra, kedy to všetko vyvrcholí Košickým maratónom, na ktorý sa tu dievčatá pripravujú,“ povedala Kristína Vajdová, koordinátorka WFM.
 
História maratónu a žien pestrá nebola, no teraz sú na štarte vítané. Výnimkou nie je ani Košický Medzinárodný maratón mieru, na ktorý sa pilne pripravujú.
 
„Hlavnou výhodou behu je, že je to totálne slobodná aktivita. Obujem si doma tramky a vybehnem bez toho, aby som sa nemusela časovo ladiť, aby som nemusela niečo rezervovať, autom sa presúvať. Je to lacné, jednoduché a beh je najprirodzenejší spôsob pohybu pre ľudí,“ uviedla Kristína Vajdová.
 
 Dievčatá by stále chceli iba behať. Ja sa im snažím tréningy spestriť tak, aby posilnili tie svaly," povedala Jana Baltesová, trénerka (Zdroj: AHOJ TV)
 
Tréningy sú aj o radosti, ktorá zostane po dobre vydanom výkone. Čo je najobľúbenejšou tréningovou aktivitou?
 
„Dievčatá by stále chceli iba behať. Ja sa im snažím tréningy spestriť tak, aby posilnili tie svaly, ktoré potrebujú k tomu behu, aby predišli zraneniam,“ vysvetlila Jana Baltesová, trénerka.
 
Pre tie, ktoré ešte nenabrali odvahu nasadiť si bežecké topánky, máme odkaz od najskúsenejších.
 
„Mali by to hlavne skúsiť, nerozmýšľať a dať sa na to. Keď raz začnú, tak myslím, že tu máme veľa dôkazov, že nebudú vedieť prestať,“ doplnila Jana B.
(11:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár