VIDEO | Záujem o odbory služieb na Súkromnej strednej odbornej škole služieb v Bardejove rastie

1340x
20. September 2024
Záujem o odbory na SSOŠ služieb v Bardejove rastie
 
 Pozrite si našu videoreportáž
 
„Čo želať našim študentom, rodičom a svojim kolegom? Asi hlavne veľa zdravia, trpezlivosti, a aby sa splnilo všetko to, čo sme si my naplánovali, čo si naplánovali rodičia, žiaci a všetci budeme spokojní,“ povedal Ľubomír Čekan, riaditeľ SSOŠ služieb v Bardejove.
 
„Ja som druhák a študujem odbor grafik tlačových médií a veľmi sa mi na tejto škole páči, že máme týždeň prax a týždeň školu. Čiže toto, čo sa učíme v škole, môžeme vyskúšať na praxi. Baví ma robiť videá – sám robím videá ako fotografiu áut. Baví ma robiť aj vizitky, fotiť aj v meste výstavy,“ prezradil Marek Kríž, študent 2. ročníka odboru grafik tlačových médií.
 
„Chodím do 1. C, študujem odbor kaderník. V budúcnosti chcem byť kaderníčka, lebo ma to veľmi baví. Na praxi sa učíme ako sa umývajú vlasy, ako sa farbia, ako ich máme strihať…“ povedala Lucia Kocureková, študentka 1. ročníka odboru kaderník.
 
 Máme týždeň školu, týždeň prax a počas praxe vieme ísť na duálne vzdelávanie," vyjadril sa Matej Pinzík, študent 2. ročníka odboru operátor drevárskej a nábytkárskej výroby (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Študujem odbor operátor drevárskej a nábytkárskej výroby. Na praxi robíme nábytky a všetko s drevom. Máme týždeň školu, týždeň prax a počas praxe vieme ísť na duálne vzdelávanie, kde môžeme ísť do firiem, lepšie sa zaučiť a môžeme si počas štúdia zarobiť peniaze,“ vyjadril sa Matej Pinzík, študent 2. ročníka odboru operátor drevárskej a nábytkárskej výroby.
 
„Tento šk. rok sme začali ako každá jedna škola, ale myslím si, že sme začali úspešne, pretože sa nám podarilo naplniť všetky študijné a učebné odbory. Som rád, že škola napreduje a toho roku sa nám podarilo zrenovovať ďalšie učebne, dodať nové pomôcky. Verím, že to pomôže našim študentom k tomu, aby sa mohli lepšie vzdelávať,“ priblížil Ľubomír Čekan, riaditeľ SSOŠ služieb v Bardejove.
 
 Otvorili aj dva dvojročné učebné odbory pre tých žiakov, ktorí neukončili základnú školu – výroba konfekcie a spracovanie dreva (Zdroj. AHOJ TV)
 
„Naši žiaci študujú v piatich študijných odboroch – v štvorročných odboroch styling a marketing, animátor voľného času, kozmetička/vizážistka, operátor drevárskej a nábytkárskej výroby a grafik tlačových médií. Ďalej študujú v štyroch učebných trojročných odboroch – krajčír, pracovník v gastronómii, kaderník, manikér/pedikér a otvorili sme aj dva dvojročné učebné odbory pre tých žiakov, ktorí neukončili základnú školu – výroba konfekcie a spracovanie dreva, informovala Mária Pinzíková, zástupkyňa riaditeľa.
 
„Čo želať našim študentom, rodičom a svojim kolegom? Asi hlavne veľa zdravia, trpezlivosti, a aby sa splnilo všetko to, čo sme si my naplánovali, čo si naplánovali rodičia, žiaci a všetci budeme spokojní. Na konci tohto školského roka budeme konštatovať, že to, čo sme si vytýčili, sme dokázali aj splniť,“ doplnil riaditeľ školy.
(10:55, red.)
Diskusia
Pridať komentár