Mesto Košice spúšťa zbierku pre povodňami zasiahnutú Ostravu

1019x
20. September 2024
Mesto Košice spúšťa zbierku pre Ostravu, ktorá bola zasiahnutá povodňami
 V Ostrave bojujú s následkami povodní (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Obyvatelia mesta Ostrava v Českej republike, ktoré je partnerským mestom Košíc, bojujú s následkami povodní.
 
Ľudia, ktorých zasiahol vodný živel potrebujú pomoc. Mesto Košice s cieľom pomôcť Ostrave a jej obyvateľom s odstraňovaním následkov vodného živla vyhlásilo materiálnu zbierku, do ktorej sa môžete zapojiť aj vy.
 
 Ľudia, ktorých zasiahol vodný živel potrebujú pomoc (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Zbierka potrvá od 20. do 26. septembra (okrem víkendu). Potrebné veci môžete nosiť počas pracovných dní od 8.00 do 16.00 hod. - v piatok do 15.00 hod. do jedálne v budove Magistrátu mesta Košice na Triede SNP 48/A (vstup je cez bočný vchod od parkoviska).
 
Zoznam najpotrebnejších vecí
 
Potrebovať budú najmä Savo a dezinfekčné prostriedky, uteráky a utierky, čistiace prostriedky a špongie, detské plienky, toaletný papier a hygienické potreby, deky a posteľná bielizeň, oblečenie (najmä teplé oblečenie a spodnú bielizeň), obuv a pracovné odevy, náradie (lopaty, metly, vedrá, fúriky), čerpadlá a hadice, plachty a ochranné fólie, ochranné pomôcky (rukavice, respirátory, gumové čižmy), baterky a iné svietidlá, mobilné telefóny, nabíjačky, powerbanky, mopové súpravy a vysávače na mokro-suché vysávanie, plynové variče a prenosné ohrievače, malé prenosné odvhlčovače.
(11:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár