Stanislav Soroka: S aktuálnymi výkonmi nie som spokojný

820x
21. September 2024
Futbalový a futsalový Partizán zaostáva za konkurenciou
 Reportáž z najvyššej súťaže
 
Prehra Partizána Bardejov na domácom trávniku s Lučencom a v Poprade s celkovým skóre 1:6 posadila mužstvo na chvost tabuľky 3. ligy skupiny Východ.
 
Alarmujúce postavenie po úvodných kolách s jedinou výhrou. Nespokojný je aj predseda FK Partizán BŠK Stanislav Soroka.
 
„S aktuálnymi výkonmi a umiestnením nie som spokojný. V tíme máme kvalitných a zodpovedných hráčov. No sú aj takí, ktorí nenapĺňajú očakávania. Futbal vyžaduje veľkú dávku disciplíny, plnohodnotný tréning a nasadenie. Hráč by mal vedieť zvládať stres, konať rozvážne a byť motivovaný víťaziť. Budeme s nimi intenzívnejšie komunikovať. Častokrát sa neviem ubrániť pocitu, že u niektorých je prístup ľahkovážny."
 
Futbalistky sú zaujímavé aj pre 1. ligu
 
Aj druhá liga žien zaujala očakávanou výhrou doma s Banskou Bystricou (3:1). No nedá sa nepozorovať, že tréner Tomáš Tej mal k dispozícii len desať dievčat. V porovnaní s uplynulými sezónami sa káder viditeľne zúžil.
 
 
Prestúpili Linda Hlavinková (Slovan Bratislava) Vanesa Vojsová, Radka Jacenková (obe do Myjavy). Podľa Soroku si tréner plní svoje úlohy a dosahuje dobré výsledky.
 
„Podarilo sa mu s družstvom vybudovať priateľské vzťahy. Dlhodobo sledujeme záujem o naše futbalistky z iných klubov. Prejavilo sa to aj pred začiatkom tejto sezóny. Napriek tomu mnohé hráčky klub neopúšťajú a patrí im naše uznanie, že hrdo reprezentujú naše farby. Keby sa takto správali aj hráči A mužstva mužov, Bardejov by určite hral vo vyššej lige."
 
Futsal cez zimu je prospešný pre futbal
 
Nepotešili informácie zo športovej hry. Partizán futsal nemá hráčov ani prostriedky, aby prihlásil družstvo mužov do extraligy. Podobná situácie je aj pri kolektíve žien.
 
Dôležité bude na prestávku v zime dostatočne mobilizovať prihlásené družstvá mládeže.
 
„Pôsobenie futsalového mužstva vnímam pozitívne. Motiváciou by im malo byť úspešne dostať svoj tím na tie najvyššie priečky. Futsal je skvelou hrou pre hráčov. Vyskúšajú si náročnosť hry v hale. S vedením futsalu máme dobré vzťahy a konštruktívnu spoluprácu," nádeja sa Stanislav Soroka.
(14:43, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár