Zmena organizácie dopravy na Jantárovej v Košiciach

1175x
23. September 2024
Od dnes (23.9.) rána sa zmenila organizácia dopravy na rekonštruovanej Jantárovej
  Od začiatku budúceho týždňa budú môcť motoristi jazdiaci po Jantárovej ulici využívať čerstvo zrekonštruované jazdné pruhy
(Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
V úvode augusta sa začalo so súvislými opravami štyroch ciest a priľahlých chodníkov v meste Košice v celkovom investičnom náklade 5,65 milióna eur bez DPH.
 
Doposiaľ sa podarilo ukončiť práce na takmer 900-metrovom úseku na Mliečnej ulici v Košickej Novej Vsi, čaká sa ešte na vyznačenie vodorovného dopravného značenia. V súvislosti s aktuálnym ukončovaním prác na prvej etape súvislej opravy Jantárovej ulici v mestskej časti Juh dôjde v pondelok 23. septembra od rána k viacerým zmenám cestnej premávky. Od začiatku budúceho týždňa budú môcť motoristi jazdiaci po Jantárovej ulici využívať čerstvo zrekonštruované jazdné pruhy v smere od OC Aupark ku križovatke Jarmočná (stanica Košice-predmestie) a ďalej na križovatku s Južnou triedou.
 
 Aj naďalej zostáva v platnosti zjednosmernenie železničného priecestia Jarmočná v smere od Jantárovej ulice a Pri bitúnku v smere na Jantárovu (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Západný jazdný pás, v ktorom sa bude jazdiť, bude v dĺžke 1725 metrov rozdelený na dva pruhy pre oba smery so šírkou po 3 metre v každom z nich. V križovatke Južná trieda - Jantárová už bude možné odbočiť v smere od Ryby na Jantárovu, motoristi tak nebudú musieť tento úsek obchádzať. Na druhej strane bude v tejto križovatke úplný zákaz odbočenia vpravo z Jantárovej na Južnú triedu.
 
Obísť to bude možné napr. po Rastislavovej a ul. Milosrdenstva. V križovatke Jantárová - Palackého zas nebude možné odbočiť zo smeru Námestie osloboditeľov od Auparku doprava na Jantárovu. Dostať sa tam bude možné obchádzkou okolo budovy VSE na ulici Protifašistických bojovníkov a potom späť okolo Auparku.
 
 Západný jazdný pás, v ktorom sa bude jazdiť, bude v dĺžke 1725 metrov rozdelený na dva pruhy pre oba smery so šírkou po 3 metre v každom z nich (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Na Palárikovu bude možné odbočiť nielen v smere od Auparku, ale aj doľava v smere od križovatky Jantárovej s Krivou. Aj na Požiarnickú sa bude dať odbočiť z oboch jazdných pruhov, rovnako tak bude prístupná aj Oštepová ulica. Aj naďalej zostáva v platnosti zjednosmernenie železničného priecestia Jarmočná v smere od Jantárovej ulice a Pri bitúnku v smere na Jantárovu. Znamená to, že z Jantárovej budete môcť odbočiť cez železničné priecestie na Jarmočnú ulicu, ale vrátiť sa naspäť na Jantárovu bude možné len po prejazde cez železničné priecestie pri Bitúnku.
 
 Na Palárikovu bude možné odbočiť nielen v smere od Auparku, ale aj doľava v smere od križovatky Jantárovej s Krivou
(Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Pri výjazde z Omskej ulice na Jantárovu bude možné odbočiť do oboch smerov. Palárikova ulica bude prístupná z Požiarnickej iba zo smeru od Južnej triedy. Obe svetelné signalizácie v križovatke Južná trieda - Jantárová a Palackého - Jantárová budú aj počas II. etapy prác na Jantárovej funkčné.
 
Pre detailnejšie informácie čítajte tlačovú správu mesta: https://www.kosice.sk/.../v-pondelok-rano-sa-zmeni...
(8:45, red.)
Diskusia
Pridať komentár