Polícia obvinila z vraždy 19-ročného Košičana, stíhaný je väzobne

1731x
23. September 2024
Fyzicky napadol svoju družku
Sudca rozhodol o väzobnom stíhaní mladíka (ilustračná foto) 
 
Vyšetrovateľ KRPZ v Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov a na základe doposiaľ zhromaždených a vyhodnotených dôkazov obvinil z vraždy 19-ročného J. z Košíc, ktorý mal podľa doterajšieho vyšetrovania v piatok (20.9.) vo večerných hodinách po prechádzajúcej slovnej hádke najprv fyzicky napadnúť svoju 35-ročnú družku a potom na ňu zaútočiť nožom, v úmysle usmrtiť ju.
 
Obvinený muž svojej družke mal spôsobiť bodné poranenie v oblasti hrudníka. Žena bola nájdená bez známok života v sobotu (21.9.) v ranných hodinách v jednej z drevených chatiek v košickej mestskej časti Ťahanovce. Polícia na mieste činu zadržala podozrivého muža z tohto násilného činu, ktorý putoval do policajnej cely. Miesto udalosti bolo dôkladne zadokumentované. Kriminalistický technik zaistil viacero stôp, ako aj nôž, ktorým obvinený zaútočil na ženu. Zaistené veci už skúmajú experti Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ.
 
Vyšetrovateľom bol spracovaný podnet na vzatie obvineného do väzby, ktorý predložil prokurátorovi. Dnes sudca rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. Za tento obzvlášť závažný násilný čin, spáchaný na chránenej osobe, obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na dvadsať rokov až dvadsaťpäť rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie.
(15:07, krpzke)
Diskusia
Pridať komentár