VIDEO | Košice sa stali dejiskom Para Dance World Cupu 2024

1053x
24. September 2024
PARA DANCE WORLD CUP KOŠICE 2024
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Devätnásť krajín sveta ovládlo priestory Kunsthalle. Medzi nimi aj Mexiko, Filipíny či dokonca Grécko. Košice ako mesto kultúry a športu, sa stalo dejiskom jedného z najprestížnejších medzinárodných podujatí roka – Para Dance World Cup 2024.
 
„Tešíme sa, že Slovensko patrí medzi absolútnu špičku. Minulý rok sa nám podarilo vyhrať 5 kategórií v svetovom rebríčku, no a Košice už majú takú svoju povesť, že páry sa tešia na tú súťaž, že chcú prísť a dnes mi bolo oficiálne povedané, že v podstate patríme k najlepšiemu organizačnému tímu,“ uviedol Peter Vidašič, hlavný organizátor podujatia.
 
 
Vyspovedali sme aj náš najúspešnejší slovenský pár v kategórii Combi, a to Helenu Kašickú spolu s Martinom Šulcom.
 
„Je to iné ako pri zdravom tancovaní a v bežnom živote človek niečo také nezažije,“ zhodnotil tanečník Martin Šulc.
 
„Je to veľmi ťažké, lebo my musíme chodiť aj do práce, niektorí chodia do školy a veľmi ťažko sa to potom skĺbuje s partnerom aj s trénerom, ale snažíme sa,“ prezradila tanečníčka na vozíku Helena Kašická.
 
Predstavili sa tu tanečníci z 19 krajín (Zdroj: FB/Rasťo Trnka) 
 
Tanec nepozná žiadne hranice. Vášeň a odhodlanie vyhrať mal bezpochyby každý tanečník
 
„Je to jediný šport, na ktorý mám energiu, nemám rada stereotyp, ale zábavu. Tanec je zábava a udržiava ma v dobrej kondícii,“ prezradila tanečníčka.
 
„Tanec pre mňa znamená takú slobodu pohybu a som veľmi rada, že mám možnosť tancovať. Odmalička som to chcela robiť, tak ma to veľmi napĺňa a baví,“ povedala ďalšia.
 
„Ste voľný a viete vyjadriť svoje emócie s hudbou. Viete nájsť rytmus a vyjadriť ho. Milujem to,“ vyjadrila sa umelkyňa.
 
Séria svetových pohárov zďaleka nekončí. Súťažiacich tento rok ešte čaká Taiwan, no a my im v mene celej redakcie prajeme veľa šťastia a ešte veľa úspešných súťaží.
(10:25, red)
Diskusia
Pridať komentár