VIDEO | Veľký Šariš žil športom

988x
24. September 2024
Šariš športuje 
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Veľký Šariš žil športom. Po piatykrát sa v meste konala už tradičná akcia Šariš športuje.
 
„Taká tradícia bola založená v 2019 roku, kedy sme získali titul Európske mestečko športu, rozhodli sme sa podporovať šport, ukázať, aký šport sa u nás pestuje, dať priestor všetkým športovcom, aby mohli jednak zväčšovať svoju nejakú, poviem, základňu a prilákali k sebe čím väčší počet nových športových talentov,“ uviedol Viliam Kall, primátor mesta Veľký Šariš.
 
Ľuďmi bez rozdielu veku sa zaplnili všetky športoviská v meste. Vyskúšať si mohli kolky, petang, plážový volejbal, ale aj šach či miestny skatepark. Tuho sa bojovalo aj na vedľajších tenisových kurtoch, pričom súbojom nechýbala ani potrebná atmosféra.
 
 
„My sme tu inventár už. Ale už roky prišli, tak už na taký turnaj sa necítime ísť, aby sme tu nezavadzali. Tak chodíme pozerať,“ prezradil jeden z návštevníkov.
 
„Vždy vo Veľkom Šariši je príjemná a dobrá atmosféra, fantastickí ľudia a myslím si, že tento turnaj má aj veľmi dobrú históriu. Tenis hráme de facto od detstva, takže má to nejaký potenciál sa posúvať a zlepšovať,“ zhodnotil ďalší.
 
„Tento turnaj je taký, že kvôli ľuďom sme tu a zúčastníme sa tu veľmi radi. Príjemná atmosféra, ako povedal kolega Guľáš, smiech, ľudia, čiže je to úplne super,“ ohodnotil súťažiaci.
 
Návštevníci si mohli zahrať plážový volejbal (Zdroj: FB/Mesto Veľký Šariš - oficiálna stránka) 
 
Už tradične bol súčasťou podujatia aj turnaj futbalových nádejí CFT Talents trophy, ktorého sa zúčastnilo 18 talentovaných tímov hráčov do 11 rokov zo štyroch krajín – Ukrajiny, Maďarska, Poľska a Slovenska.
 
„Tento turnaj vznikol ako myšlienka, aby sme tu doniesli kvalitné zahraničné tímy a aby sme to takto, ako keby, pre región spropagovali aj ten futbal. A aby sme ukázali, že aj vo Veľkom Šariši vieme robiť veľké turnaje, nielen v zahraničí,“ povedal Peter Herstek z CFT Academy.
 
„Dobre sa nám zatiaľ hrá, tri zápasy, dve výhry, chceme vyhrať skupinu,“ povedal mladý futbalista.
 
„Celkom silní súperi sú, ale každý má šancu vyhrať, len musí sa snažiť,“ skonštatoval ďalší.
 
„Prišli sme z Michaloviec a zatiaľ všetko sme prehrali. Ale budeme sa snažiť ďalej," povedal ďalší futbalista.
 
Chýbať nesmel ani šach (Zdroj: FB/Mesto Veľký Šariš - oficiálna stránka) 
 
Futbalovo si to na turnaji v priateľských zápasoch rozdal aj tím mesta proti miestnym podnikateľom. Z víťazstva sa napokon tešil tím z veľkošarišského pivovaru.
 
„Dnes to bolo náročné, pretože počasie bolo veľmi horúce. Súperi boli tiež kvalitní, a myslím si, že sme podali skvelé tímové výkony, a tak sme vyhrali to prvé miesto,“ ohodnotil turnaj Andrej Kaperák, kapitán tímu Veľký Šariš.
 
„Dnes tím mesta skončilo na 3. mieste, ale máme radosť z toho, že sme si príjemne zahrali, porovnali sme si naše výkony, vidíme, že v niečom sa zlepšujeme, v niečom sa zhoršujeme, ale každopádne je to presne o tom, o takej dobrej nálade, o tom, že sa tu stretneme a opäť sa tešíme o rok, aby sme mali o čo zabojovať,“ dodal primátor.
(11:05, red)
Diskusia
Pridať komentár