Vydarený sedemgólový štart Bardejova do druhej hokejovej ligy

1835x
30. September 2024
Bardejov predstavil štyri formácie
Úvodný zápas Bardejovčanom vyšiel (Zdroj: FB/HK Bardejov - oficiálna stránka) 
 
V úvodnom zápase nového ročníka HK Bardejov vyhral nad MHK Kežmarok 7:0. V domácej produktivite sa výrazne presadili útočníci Šoltis a Šímčák. Brankára hostí prekonali po dvoch góloch. Prvá formácia sa tentoraz strelecky nepresadila. V bráne Kaľavský aj striedajúci Krochta to ustáli s nulou na konte.
 
Šoltis a Šimčák po dva góly
 
No darilo sa ďalším trom päťkám. Už v druhej minúte skóre otvoril Žiak, spolu s Koniarom a Nechajom predviedli zopár pekných kombinácií. V druhej tretine dominovali Šimčák s Lopáčkom a Solomončakom.
 
Na trénerskej pozícií si prvý majstrovský zápas odviedol Matúš Lúč. Odchovanec domáceho hokeja predstavil okolo 400 divákom štyri kompletné formácie, ktoré by ešte nemali byť konečné: „Základ kádra tvoria väčšinou hráči z minulej sezóny. Nových je tu tak akurát na viac ako kompletnú päťku. Doplnili sme sa a trénovali. Káder je takmer kompletný. Rozmýšľame dopredu, čo nás ešte čaká. Niečo máme dohodnuté s Prešovom na striedavé štarty. Je to na posty obrancov, dvoch určite. Útočníkov by som neriešil, tých máme dostatok. "
 
 
Vynovený štadión, výborní fanúšikovia
 
Premiérový súťažný zápas potešil aj celkom solídnu divácku návštevu na vynovenom mestskom zimnom štadióne.
 
„Pre chlapcov to bol nie veľmi zložitý zápas. Hrali to, čo mali, celkom dobre. Splnili si povinnosti. Máme tu tri, štyri skoro vyrovnané lajny. Všetko sa ukáže po zápasoch s Gelnicou a Sabinovom. Potom sú na programe duely so silnými súpermi. Tam sa to uvidí," predvída kormidelník Matúš Lúč.
 
Štatistika a zostavy
 
Bardejov - Kežmarok 7:0 ( 3:0, 3:0, 1:0 )
Góly: 1,34 Žiak (Nechaj, Koniar) 1:0, 14,07 Nechaj (Koniar, Žiak) 2:0, 15,26 Šoltis (Mester, Miškof) 3:0, 26,58 Šoltis (Lamač, Miškuf) 4:0, 34,29 Šimčák (Lopáček, Solomončak) 5:0, 38,49 Šimčák (Lopáček, Solomončak) 6:0, 49,52 Solomončak (Lopáček, Šimčák) 7:0.
Rozhodovali Kalina, Riš, Valachovič, 350 divákov.
 
Zostava Bardejov: Kaľavský (49. Krochta) - Polaček, Palko, Macko, Tomčák, Hvila - Hopkovič, Danko, Žiak, Koniar, Nechaj - Koksharov, Šándor, Solomončak, Lopáček, Šimčák - Mriglot, Mester, Šoltis, Miškuf, Lamač. Asistent trénera Ján Vodila.
 
Zostava Kežmarok: Jančura, Pisarčík - Hodorovič, Findura, Leskovjanský, Lindeman, Pavlov - Cvengoš, Tomeček, Huszárik, Džerenga, Bednarčík - Krigovský, Cvejn, Šulík, Slivka, Krempaský. Tréner Michal Kortyšák.
 
Ďalšie výsledky 1.kola: Sabinov - Rimavská Sobota 3:9, Brezno - Dolný Kubín 3:7, Gelnica voľno.
Z programu 2. kola 5.10.: Gelnica - Dolný Kubín, Kežmarok, Sabinov, Rimavská Sobota - Brezno, Bardejov voľno.
(10:22, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár