Deň zeme na ZŠ Bartolomeja Krpelca

5x
26. Apríl 2016

Planéta Zem mala narodeniny

Deň Zeme 4.ZŠ ahojbardejov.sk (5).JPG

Deň Zeme na ZŠ B. Krpelca

 

22. apríla má svoje narodeniny naša planéta Zem. Aj my, Krpelčatá, sme sa chceli pripojiť ku gratulantom a osláviť tento deň netradične. Deň Zeme sa niesol na ZŠ Bartolomeja Krpelca v znamení hesla: „Lepšie raz vidieť, chytiť, pohladiť, ako dvakrát o tom iba počuť.“ To, že to nie je obyčajný deň nasvedčovalo modro-zelené oblečenie žiakov prichádzajúcich ráno do školy. Školské aktovky si žiaci 1. stupňa vymenili za klietky so živými zvieratkami a triedy mali nezvyčajných návštevníkov.

Že sú to jedinečné tvory na našej zemeguli, o tom nás presvedčil aj pán Martin Ceľuch, výkonný riaditeľ Spoločnosti pre ochranu netopierov na Slovensku. Na besede so žiakmi, ktorú spojil s pútavým rozprávaním a videoprojekciou o živote netopierov sme sa dozvedeli, ako sa máme k týmto jedincom správať a ako ich chrániť. Najväčšou zaujímavosťou bol aj živý netopier - raniak hrdzavý, ktorého si deti mohli nielen obzrieť, ale aj pohladiť a vypočuť si jeho zvuky. Tento netopier bol vyhlásený za Netopiera roka 2016.

Živé zajace, korytnačky, škrečky, morské prasiatka, andulky, korela, dážďovky, žaby pútali všetkých žiakov. Zisťovali sme, ako sa o tieto zvieratká treba starať, čo je ich hlavnou potravou a aký je ich spôsob života na našej planéte Zem.

Dopoludnie ďalej pokračovalo tvorivými dielňami, kde žiaci vytvárali výrobky z odpadového materiálu a darovali tak našej modrej planéte Zem kúsok svojej tvorivosti a pozornosti.

Ostáva nám veriť, že projektovým vyučovaním, zážitkovým učením a netradičnými formami vyučovania majú žiaci oveľa lepšiu možnosť stotožniť sa s myšlienkou, že ochrana prírody a životného prostredia je nevyhnutnou podmienkou pre zachovanie našej planéty. Je zároveň príležitosťou nájsť spôsoby a naučiť žiakov žiť v súlade a v harmónii s touto nádhernou planétou a všetkým živým na nej.

„Až keď bude vyrúbaný posledný strom, otrávená posledná rieka, chytená posledná ryba, zistíte, že peniaze sa jesť nedajú.“   (Greenpeace)

(18:15, zsbkbj)

 

Partners móda

http://ahoj.tv/firmy/detail/partners_modanakupovanie.html

výpredaj.jpg

 Profil firmy

 

Už čoskoro AHOJ.jpg

963
Diskusia
Pridať komentár