VIDEO | Cyklistické preteky TOPASPORT - Zlacká reťaz 2024

1615x
04. Október 2024
Cyklistické preteky TOPASPORT
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Zlacká reťaz 2024 zaujali svojou kvalitou Druhý ročník MTB cyklistických pretekov TOPASPORT - Zlacká reťaz sprevádzalo krásne počasie. Na 18 a 30 kilometrovej trati súťažilo 80 pretekárov. Sily si zmeralo aj viac ako sto detí.
 
Organizátori druhého ročníka MTB cyklistických pretekov TOPASPORT – Zlacká reťaz si tento rok pre 80 zaregistrovaných pretekárov v 12-tich kategóriách pripravili dve technicky náročné a zároveň zábavné trate. V nádhernom slnečnom počasí v areáli futbalového ihriska v obci Zlaté, kde bol štart aj cieľ hlavných pretekov, si na detskej trati zasúťažilo aj viac ako sto malých bajkerov.
 
„Počasie nám úplne perfektné vyšlo – pri cyklistický pretekoch je to najdôležitejšia vec. Ak by pršalo, tak tu určite nemáme toľko detí ani pretekárov,“ povedal Marek Hrivňák, organizátor pretekov.
 
„Trať bola super. Ja som sa najviac obávala toho, aby som nezablúdila. Išlo sa mi celkom dobre na to, že nemám nič natrénované. Počasie je super, trať bola super,“ uviedla Adriana Cinkeová z Bikelson Sport Team a víťazky kategórie žien na 17,7 km s časom 1:21:09.
 
 Na 18 a 30 kilometrovej trati súťažilo 80 pretekárov (Zdroj: AHOJ TV)

„Musím sa priznať, že z trate som bol neskutočne prekvapený – taká zábavná sa asi nikde na Slovensku nevyskytuje. Prešiel som si takú svoju zónu a oplatilo sa mi to. Ku koncu som mal pocit, že som ešte nejakú rezervu mal,“ prezradil Šimon Poráč z MTBstupák.sk a víťaz kategórie juniorov na 29,9 km s časom 1:40:21.
 
„Trať bola veľmi pekná, zábavná, niekedy to človeka ťahalo k tomu, že ani je na pretekoch, ale že sa baví. Niektoré výšľapy tam bolo fakt prudké. Do budúcna ak bude niekto chcieť, odporúčam nech si príde vyskúšať,“ vyjadril sa Jaroslav Suchár z Outsiterez/Kelly Bicycles, víťaz kategórie e-bikov na 29,9 km s časom 1:16:14.
 
„Počet pretekárov máme podobný ako minulý rok v dospeláckej kategórii, ale máme tu oveľa viac detí, čo nás prekvapilo – je ich tu cez 100. Organizácia sa nám tým pádom časovo posunula,“ informoval Marek Hrivňák. 
 
 
„Išiel som nejakú časť s chalanmi z dlhej trate a oni dávali riadne bomby. Trať bola parádna, nádherná, rýchla, stále to bolo hore-dole. Užil som si to,“ vyjadril sa k pretekom a trati Roman Mareš z Big Bike a víťaz kategórie mužov na 17,7, km s časom 53:42.
 
„Išlo sa mi super. Na začiatku chlapci vyštartovali ako rakety – snažil som sa ich zachytiť. Potom tie zjazdy som to už pustil dolu, aby som trochu odľahčil nohy a som v cieli. Trať bol trošku lepšia ako minulý rok – bolo to suchšie. Počasie super, čiže organizátorom klobúk dole,“ prezradil Peter Varga z Veľkého Šariša, ktorý skončil na 2. mieste v kategórii mužov na 17,7 km s časom 1:02:03.
 
„Pekný kraj, pekné preteky. Výkon išiel úplne na doraz a maximum. Pretekali sme sa s chalanmi, ktorí boli trošku lepši v zjazdoch a ja som bol lepší trošku v kopcoch, ale pretek sa mi páčil a makáme ďalej,“ povedal Štefan Mamrilla z Bikelson Sport Team, ktorí získal 3. miesto v kategórii mužov na 17,7 km s časom 1:02:37.
 
 Pripravili si dve technicky náročné a zároveň zábavné trate (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Kratšia trať modrá má necelých 18 km. Prechádza v okolí Zlatého a vracia sa späť na futbalové ihrisko. Dlhšia trať má necelých 30 km, cyklisti prechádzajú okolo Zlatého a idú smerom na Bardejovské Kúpele cez sedlo Čerešňa a singeltracky až ponad Bardejovské Kúpele a potom sa vrátime zasa späť do Zlatého na futbalové ihrisko,“ vysvetlil organizátor pretekov.
 
„Bol som tu minulý rok, bolo to tu fakt pekné a užil som si to, tak som si povedal, že budúci rok určite prídem, tak som tu. Zlepšil som si čas dokonca o 4 minúty čo je super. Minulý rok to bolo približne nejakých 90% a teraz to bolo skoro 100, ale povedal by som, že aj rovných 100. Cítim sa dosť zničený, tak dúfam, že to bude v pohode počas týždňa,“ prezradil Rudolf Dzureň z Bikelson Sport Team, víťaz kategórie mužov na 29,9 km s časom 1:27:51.
 
„Pretek bol pekný, dosť technický. Boli to krátke kopce, zákruty aj dosť techniky,“ povedal Tomáš Moňok z PROefekt Across a umiestnil sa na 2. mieste v kategórii mužov na 29,9 km s časom 1:28:02.
 
„Išli sme od začiatku čo to dalo. Za nami sa vliekol majster Slovenska, takže sme mali veľkú motiváciu. Dole kopcom, dá sa povedať, na hrane a hore ešte viac. Zlomový moment prišiel po takých prémiách, kde som spadol a následne som musel oddýchnuť, pokračoval som ďalej a už som nedokázal dobehnúť súperov. Bolo to rýchle zábavné a určite sa vrátim na druhý rok,“ priblížil Filip Greš z PROefekt Across, ktorí skončil na 3. mieste v kategórii mužov na 29,9 km s časom 1:31:03.
 (12:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár