BARDEJOV CUP 2024: Sila dobrovoľných hasičov

1832x
07. Október 2024
BARDEJOV CUP 2024: Hasičský šport má v Bardejove svoje pevné miesto
 
Súťaž nebola len o športe, ale aj o podpore komunity a vyzdvihnutí významu dobrovoľníctva. (Zdroj: Mesto Bardejov) 
 
BARDEJOV CUP 2024 opäť dokázal, že hasičský šport má v Bardejove svoje pevné miesto a že komunita dobrovoľníkov hrá v našom meste dôležitú úlohu. 
 
V nedeľu 22. septembra 2024 sa na Radničnom námestí v Bardejove konal jubilejný 10. ročník súťaže BARDEJOV CUP 2024, ktorý prilákal dobrovoľných hasičov z okolitých regiónov. Súťažiace tímy predviedli svoje schopnosti v disciplíne – požiarny útok.
 
 Hasičský šport má v Bardejove svoje pevné miesto. (Zdroj: mesto Bardejov)
 
Podujatie odštartovalo registráciou o 12:00, súťaž začala o 13:00. Mužské aj ženské družstvá ukázali výbornú pripravenosť a fyzickú kondíciu, potrebné na zvládnutie tejto náročnej disciplíny. Atmosféra na námestí bola súťaživá, no zároveň priateľská a podporovala tímovú spoluprácu.
 
 
Veľmi krásny a zaujímavý bol aj útok najmladších hasičov – detí z Bardejova, ktoré predstavujú našu budúcnosť. Ich šikovnosť a odhodlanie pridali podujatiu na atraktivite a zároveň inšpirovali prítomných divákov, najmä deti.
 
V nedeľu 22. septembra 2024 sa na Radničnom námestí v Bardejove konal jubilejný 10. ročník súťaže BARDEJOV CUP 2024. (Zdroj: DF) 
 
Súťaž nebola len o športe, ale aj o podpore komunity a vyzdvihnutí významu dobrovoľníctva. Dobrovoľný hasičský zbor Bardejov spolu s Mestom Bardejov pozvali aj Petra Ždiľu, profesionálneho hasiča vo výslužbe a člena mestského zastupiteľstva za klub KDH.
 
Ždiľa je uznávanou osobnosťou nielen v hasičských kruhoch, ale aj v širšej spoločnosti. Vďaka svojim bohatým skúsenostiam prispieva nielen do práce zastupiteľstva, ale aj k podpore dobrovoľníctva a hasičského športu.
 
Počas slávnostného nástupu bol jedným z ocenených za svoj prínos k hasičskému športu a komunite aj Peter Ždiľa. (Zdroj: DF) 
 
Poslanecký klub KDH je hrdý na to, že v jeho radoch sú ľudia s bohatými skúsenosťami z rôznych oblastí verejného života, ktorí sú uznávaní vo svojich komunitách. Peter Ždiľa je toho skvelým príkladom. Počas slávnostného nástupu bol jedným z ocenených za svoj prínos k hasičskému športu a komunite, čím sa opäť potvrdila jeho dôležitá úloha v miestnej spoločnosti.
 
Podujatie bolo skvele zorganizované, a to nielen po športovej stránke, ale aj ako priestor pre budovanie komunitného ducha a vzájomnej podpory medzi dobrovoľníkmi. BARDEJOV CUP 2024 opäť dokázal, že hasičský šport má v Bardejove svoje pevné miesto a že komunita dobrovoľníkov hrá v našom meste dôležitú úlohu. Tešíme sa na ďalší ročník, kde sa opäť stretneme v duchu priateľstva a zdravého súťaženia.
(11:15, Klub KDH pri MsZ Bardejov)
Diskusia
Pridať komentár