VIDEO | Školský duatlon na dopravnom ihrisku

1297x
10. Október 2024
Školský duatlon na dopravnom ihrisku
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Spojená škola Juraja Henischa zorganizovala pre žiakov ôsmych a deviatych ročníkov základných škôl z Bardejova a okolia prvý ročník Školského duatlonu Bardejov.
 
Na mestskom dopravnom ihrisku pri rieke Topľa sa súťažilo systémom beh-cyklistika-beh na 500 metrovom bežeckom a 750 metrovom cyklistickom okruhu.
 
„Duatlon je stará myšlienka už spred vyše 30-tich rokov. Je to ideálna príprava na triatlon, čo je olympijský šport. Ja som starý triatlonista, mám k tomu blízko a predpokladal som, že niečo také by mohlo byť uskutočnené v Bardejove, a že to pritiahne žiakov,“ povedal Albert Balog, učiteľ Spojenej školy Juraja Henischa a riaditeľ pretekov.
 
„V rámci okresu Bardejova a samotného mesta máme prihlásených šesť škôl,“ pokračoval Albert B.
 
„Behalo sa mi lepšie ako bicyklovalo. Pripravovala som sa celkom a bolo to v pohode,“ prezradila Karin Želinská, víťazka v kategórii deviatačiek zo ZŠ Pod Vinbargom v Bardejove.
 

„Som spokojný so sebou, ale ku koncu to už bolo oveľa ťažšie,“ vyjadril sa Šimon Vaňo, ktorý sa umiestnil na 3. mieste v kategórii ôsmakov zo ZŠ Raslavice.
 
„Je to klasický duatlon v takých našich krátkych verziách prispôsobených pre deti. Najprv sa behá – ten beh zničí žiakov poriadne a potom nasleduje samotný cyklistika – 2 kolá v tomto prípade a znova bežecká časť. Je to naozaj krátka trať, čiže šport pre všetkých. Hlavne, aby sa deti hýbali, aby dostali k pohybu pozitívny vzťah,“ priblížil A. Balog.
 
„Na začiatku sa mi behalo dobre a potom to už bolo ťažšie, lebo ma nohy začali bolieť,“ vyjadrila sa Melánia Silvestrová, víťazka v kategórii ôsmačiek zo ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove.
 
Súťažilo sa systémom beh-cyklistika-beh na 500 metrovom bežeckom a 750 metrovom cyklistickom okruhu (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Na začiatku to bolo ľahké a potom, keď som to skúsila, tak bolo to trochu ťažšie a na konci bolo najťažšie behanie, ale bicykel bol podľa mňa najmladší,“ povedala Emília Varichuk, ktorá získala 2. miesto v kategórii ôsmačiek zo ZŠ s MŠ Pod Vinbargom v Bardejove.
 
„Bolo to v pohode, ale ku koncu už trochu ťažšie a na bicykli to bolo trochu ľahšie,“ priblížil Matej Petnuch, ktorý obsadil 10. miesto v kategórii ôsmakov zo ZŠ Raslavice.
 
Prvenstvo v kategórii ôsmačiek vybojovala Melánia Silvestrová zo Základnej školy s materskou školou Pod Vinbargom v Bardejove, víťazkou medzi deviatačkami sa stala Karin Želinská z rovnakej školy. Medzi chlapcami ôsmakmi dominoval Daniel Dančišin zo Základnej školy s materskou školou Pod Papierňou v Bardejove. Preteky deviatakov vyhral Matej Sobek zo Základnej školy s materskou školou Pod Vinbargom v Bardejove.
(14:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár