Hasiči zo Slovenska svetoví so zlatom

2045x
10. Október 2024
Bardejovčania Varcholovci s Kurimským excelovali
Dosiahli skvelý úspech 
 
Každé dva roky dostanú príležitosť na svetových hrách aj športovci, ktorí sa profesionálne či amatérsky venujú v požiarnych zboroch.
 
Tie z roku 2021 boli preložené až na terajší september 2024. Na 15. hrách v Dánsku nechýbal výber reprezentácie hasičov zo Slovenska. Ako už tradične patrili medzi najlepších.
 
Do hasičských vitrín sedem reprezentantov si postaví sedem zlatých, tri strieborné a jednu bronzovú medailu.
 
 
Manželia Varcholovci posilnení Kurimským
 
V sedemčlennej reprezentácií Slovenska boli traja z Bardejova. Profesionálni hasiči Pavol Varchola, Ivan Kurimský a dobrovoľná členka HZZ Dana Varcholová a Peter Krochmal zo Starého.
 
Ďalší profesionáli Ladislav Noskovič je z Bratislavy, Erik Noskovič z Piešťan, Miroslav Prinčík z Trebišova a František Ridzoň z Brezna. Skúsení výkonnostní športovci v svojich disciplínach rezonovali. Na programe boli súťaže v silovom trojboji, behu, pretláčaní rukou, tenise, veslovaní a preťahovaní lanom.
 
Trénujú popri zamestnaní
 
Napriek náročnej práci sa vedia v svojom voľnom čase dokonale výkonnostne pripraviť. V Dánsku Pavol Varchola vysúťažil zlato v silovom trojboji a pri družstve v preťahovaní lanom. Dana Matejová dominovala v silovom trojboji a Ivan Kurimský bol druhý v tenise.
 
Účasť na vrcholových podujatiach hradí Ministerstvo vnútra SR. Aj preto Slovenskí hasiči stále patria medzi svetovú špičku aj na hasičských svetových hrách. Najbližšie sa 16. hasičské hry uskutočnia v roku 2026 v Saudskej Arábii.
(16:08, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár