Psychosociálne centrum Košice oslavuje 30 rokov

1099x
11. Október 2024
Psychosociálne centrum Košice oslavuje 30 rokov podpory a pomoci
 Zaspomínali na jeho vznik a vývoj (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Psychosociálne centrum Košice (PSC) oslavuje významné jubileum – 30 rokov od svojho založenia.
 
Oslavy 30. výročia sa konali v utorok (8. 10.) v Kulturparku. Počas slávnostného večera sa prihovorila riaditeľka PSC Beáta Horváthová, ktorá spolu s ďalšími osobnosťami, ktoré stáli pri zrode centra, zaspomínali na jeho vznik a vývoj. Atmosféru večera dotvoril komorný koncert Zuzany Smatanovej.
 
 Koncert Zuzany Smatanovej (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Podujatia sa zúčastnilo aj vedenie mesta. Primátor mesta Košice Jaroslav Polaček vyzdvihol progres organizácie od jej vzniku v roku 1994 až po súčasnosť. Zdôraznil, že súčasnosť ukazuje, aké dôležité miesto je PSC v pomoci obyvateľom Košíc, a ako promptne reaguje na potreby občanov. PSC sa počas svojej existencie stalo oporou pre tisíce ľudí v ťažkých životných situáciách.
 
Zohralo kľúčovú úlohu najmä počas pandémie COVID-19, keď zabezpečovalo testovanie a poskytovalo psychologickú podporu obyvateľom. Po vypuknutí vojny na Ukrajine poskytlo útočisko a pomoc utečencom. V posledných rokoch prešlo centrum výraznou modernizáciou. Vďaka finančnej podpore mesta boli zrekonštruované priestory, zavedené nové technológie a rozšírené služby.
(15:40, red.)
Diskusia
Pridať komentár