Košičanom sprístupní športoviská inteligentný vrátnik

1584x
15. Október 2024
Inteligentný vrátnik sprístupní športoviská v Košiciach
 Ide o smart riešenie, ktoré pracuje na princípe elektronického otvárania a zamykania vstupných brán na jednotlivé športoviská 
(Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
Nielen košická športová verejnosť môže od pondelka (14.10) využívať unikátny systém prístupu na športoviská v správe mesta Košice, ktoré mesto sprístupnilo vďaka spolupráci so spoločnosťou ANTIK Telecom s.r.o..
 
Na športoviská sa budú môcť záujemcovia dostať prostredníctvom tzv. inteligentných zámkov. Ide o smart riešenie, ktoré pracuje na princípe elektronického otvárania a zamykania vstupných brán na jednotlivé športoviská. V súčasnosti sa takto verejnosť dostane do športových areálov na Základná škola, Starozagorská 8, Košice, ZŠ Nám. Laca Novomeského (ZŠ LACÁK), ZŠ Park Mládeže a na uplynulú sobotu otvorené multifunkčné ihrisko v Pereši.
 
 V pilotnej prevádzke, každý občan registrovaný v aplikácii, bude môcť otvoriť vybrané športovisko či areál (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Ďalšie takto sprístupnené športoviská budú postupne pribúdať najmä v areáloch základných a materských škôl, ale aj ďalších lokalitách. Inteligentné zámky na športoviská sú ovládané pomocou mobilnej aplikácie Košice, ktorá sa dá bezplatne stiahnuť a funguje v iOS a Androide. V pilotnej prevádzke, každý občan registrovaný v aplikácii, bude môcť otvoriť vybrané športovisko či areál. V ďalšej fáze pribudne rezervácia a zároveň bude mesto spolu s vývojármi reagovať na podnety z bežnej prevádzky a vylaďovať celý systém.
(8:40, red.)
Diskusia
Pridať komentár