Bardejov lídrom v 2. SHL, pripísali si druhú výhru

2150x
16. Október 2024
Brankári Kaľavský a Smik oporami svojich tímov
Domáci útočník Lopáček atakuje brankára hostí Smika (foto: Martina Hupková)
   
HK Bardejov mal v druhom kole voľný žreb, a tak má na konte všetkých šesť bodov z dvoch zápasov. Vo víťaznom ťažení proti Slovanu Gelnica najviac zaujali brankári v oboch klietkach. Domáci Roman Kaľavský kapituloval raz. No aj keď hosťujúci Pavol Smik inkasoval tri góly, výrazne mužstvo podržal.
 
Skóre zápasu otvoril odchovanec Kašperan
 
Hostia však nezačali najlepšie a už v prvej minúte inkasovali z hokejky Kašperana. Mladý odchovanec domáceho štadióna sa v dobrom svetle ukázal v druhej formácií. Ani nie do desiatich minút bolo 2:0, keď sa presadil dôrazný Šandor. No a do pol hodiny zápasu Koksharov upravil skóre na 3:0.
 
Spokojní domáci pustili hosťom niekoľko rýchlych brejkov. V záverečnej tretine to využil Gurčík a prekonal Kaľavského. Súper cítil možnosť dať na kontaktný gól, mal aj zo dve dobre príležitosti. Domáci to však k spokojnosti uhrali a s lepším skóre sa posadili do čela tabuľky.
 
 
Štatistiky a poradie po 3. kole
 
HK Bardejov - Slovan Gelnica 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Góly: 00:48 Kašperan (Tomčák, Mriglot), 07:06 Šandor (Lopaček, Šimičak) 2:0, 29:48 Koksharov (Lopáček), 44:04 Gurčík 3:1.
Rozhodovali: Pavlotty, Tvrdoň, Pribula, 352 divákov.
 
Bardejov: Kaľavský - Mriglot, Palko, Macko, Tomčák, Hvila - Hopkovič, Danko, Maliňák, Koniar, Kašperan - Koksharov, Šandor, Solomončak, Lopáček, Šimčák - Mester, Šoltís, Miškuf, Lamač.
Tréner: Matúš Lúč.
 
Bardejovčanom sa zatiaľ darí (foto: Martina Hupková) 
 
Gelnica: Smik - Palacko, Šveda, Geaga, Faith, Uhrin - P. Gross, Mecko, Šumichrast, M. Gross, Giba - Ujjobbagy, Mergleský, Jakubčák, Gurčík, Suchý - Hofman, Tomaško.
Tréner: Ján Grega.
 
Ďalšie výsledky 3. kola: Brezno - Kežmarok 5:2, Dolný Kubín - Rimavská Sobota 4:7, Sabinov voľno.
 
Z programu 4. kola v sobotu 19.10.: Bardejov - Sabinov, Gelnica - Rimavská Sobota, Kežmarok - Dolný Kubín.
 
Poradie v skupine B po 3. kole: 1. Bardejov 6 b, 2. Rimavská Sobota 6, 3. Dolný Kubín 6, 4. Brezno 6, 5. Kežmarok 3, 6. Gelnica 0, 7. Sabinov 0.
(10:22, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár