VIDEO | Tanečná súťaž Grand Prix ohúrila množstvo divákov

1294x
16. Október 2024
Medzinárodná tanečná súťaž Grand Prix v Košiciach
Pozrite si našu videoreportáž
 
V Košiciach sa uskutočnila medzinárodná tanečná súťaž s názvom Grand Prix, ktorá privítala najlepších tanečníkov rôznych vekových kategórií.
 
Podujatie zahŕňalo aj Majstrovstvá sveta v tanci v kategóriách Junior a Senior, čo prilákalo mnoho nadšencov spoločenských tancov. Súťaž vyvrcholila galaprogramom, kde sa odohrali finálové vystúpenia a slovenské tanečné páry mali šancu na významné úspechy.
 
 
 Slovenské tanečné páry mali šancu na významné úspechy (Zdroj: FB Ellegance) 
 
„Najdôležitejšie kritérium je hudba a technická kvalita párov. To znamená, že v každom tanci majú predpísané princípy a techniky, ktoré musia dodržať. Potom je dôležitá orientácia na parkete a celkové vyjadrenie tanca,“ vysvetľuje Peter Vidašič, organizátor Grand Prix.
 
Súťažiaci prehovorili o svojich skúsenostiach a výzvach, ktorým počas tanca čelia
 
„Ja si myslím, že najväčšou výzvou je nevzdať to, aj keď proste prichádzajú zlé výsledky alebo vás porazia páry, o ktorých si myslíte, že by vás poraziť nemali, tak proste vydržať to no,“ priznáva jeden z tanečníkov.
 
 Ich úspech sa nemusí merať len víťazstvom, ale aj tým, aký dojem zanechali v srdciach divákov (Zdroj: FB Ellegance)
 
Ďalší tanečník sa zamýšľa nad kondičnými nárokmi: „Všeobecne to je náročné, čo sa týka aj kondície. Všetko je to o hlave podľa mňa, že keď sme v hlave silný, tak to aj dobre dopadne. Keď máme nejaké pochybnosti, tak už to je také všelijaké.“
 
„Najnáročnejšie je určite ostať fit, pretože tanec si vyžaduje veľa psychickej a fyzickej prípravy. Ťažké je aj vyrovnávanie sa so stresom, keď ste na parkete,“ uviedli senior tanečníci z Talianska.
 
 
Obľúbené tance
 
 „Ja mám najradšej latinské tance a asi sambu, lebo mám radšej také rýchlejšie a pružnejšie tance,“ prezradil jeden účastník.
 
Iný preferuje klasiku: „Najobľúbenejšie sú pre mňa štandardy a to viedenský valčík a samozrejme tango.“
 
Medzinárodná atmosféra
 
Diváci mali možnosť vidieť páry z rôznych krajín a vekových kategórií, ktoré svojím talentom ohúrili prítomných. Každý tanečník sa so stresom a napätím vyrovnával po svojom.
 
„Šport znamená, že nie každý deň môžeme vyhrať. Niekedy musíme viackrát prehrať, aby sme sa nakoniec dostali k víťazstvu,“ uviedol Fabio Bellucci, ktorý tu mal svoje tanečné páry, ktoré pripravoval.
 
 Podujatie zahŕňalo aj Majstrovstvá sveta v tanci v kategóriách Junior a Senior (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Vidíme to, že tanec sa stáva čoraz populárnejším medzi ľuďmi, čiže aj v tom rebríčku popularity sme vzrástli. Ľudia radi tancujú nielen na súťažnej úrovni, ale aj na komerčnej.
 
„Je to nádherná disciplína, lebo si myslím, že je to jediné, čo dokážu manželské páry robiť spolu,“ dodal na záver hlavný organizátor Peter Vidašič.
 
Najlepšie páry z celého sveta po rokoch praxe, na parkete nechávajú aj dávku umenia. Ich úspech sa nemusí merať len víťazstvom, ale aj tým, aký dojem zanechali v srdciach divákov.
(14:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár