Zdravá výživa na základných školách

595x
17. Október 2024
Zdravá výživa nie je pre žiakov žiadnou neznámou
 Návštevníci si mohli pochutnať na rôznych jedlách pripravených z regionálnych surovín, ktoré sú súčasťou jedálnička v košických školách (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Na Základná škola Mateja Lechkého v Košiciach sa v stredu (16. 10.) konalo podujatie zamerané na podporu zdravej výživy v školách.
 
Akcia sa konala pri príležitosti Svetového dňa výživy a jej cieľom bolo zvýšiť povedomie o dôležitosti kvalitných a lokálnych potravín v školských jedálňach. Na podujatí sa stretli regionálni farmári a pestovatelia s kuchármi zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice.
 
 Na podujatí sa stretli regionálni farmári a pestovatelia s kuchármi zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice
(Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Beseda s odborníkmi poskytla priestor na diskusiu o význame lokálnych potravín v školskom stravovaní a možnostiach ich využitia v kuchyni. Po teoretickej časti nasledovala praktická ukážka zručností školských kuchárok. Návštevníci si mohli pochutnať na rôznych jedlách pripravených z regionálnych surovín, ktoré sú súčasťou jedálnička v košických školách. Ochutnávka bola príležitosťou pre rodičov presvedčiť sa o kvalite a rozmanitosti stravy, ktorú ich deti konzumujú v škole.
 
Besedy sa zúčastnil aj námestníčka primátora mesta Košice Lucia Gurbáľová, ktorá podčiarkla dôležitosť práce zamestnancov školských jedální a patrične im za ňu poďakovali. Prioritou vedenia mesta Košice je zabezpečiť pre deti v školách čo najkvalitnejšiu stravu, preto pri obstarávaní surovín kladie dôraz na ich čerstvosť, sezónnosť a nutričnú hodnotu. Vyzdvihla tiež význam spolupráce s miestnymi farmármi a podporu zdravej výživy v školách.
(15:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár