Bardejovská Komunitná nadácia, partneri a darcovia podporili projekty za 4 350 eur

1333x
21. Október 2024
Komunitná nadácia Bardejov a partneri programu podporili projekty spolu s darcami za 4 350 eur
 
 Zo 61 individuálnych darcov KNBJ splnilo uvedenú podmienku 25 a hodnotenia sa zúčastnilo 14 darcov, vrátane zástupcov partnerov programu. (Zdroj: KNBJ)
 
Komunitná nadácia Bardejov 15. októbra v kaviarni Tvoj Deň v Bardejove verejne vyhodnotila jeden z jej najväčších grantových programov s názvom Klub darcov 2024/2025.
 
Grantový program je finančne podporený spoločnosťami BARDTERM, s.r.o. (generálny partner programu), MAXIN´S Quality Services, s. r. o., POLBARD, s.r.o., a PRIMA les, s.r.o. (partneri programu).
 
„Zaujímavosťou tohto grantového a zároveň filantropického programu komunitných nadácií na Slovensku je, že okrem vyššie uvedených partnerov programu aj samotní darcovia – fyzické osoby, ktoré darovali Komunitnej nadácii Bardejov dar v sume minimálne 35 eur v roku 2024 môžu spolurozhodovať o tom, ktoré projekty predložené v rámci programu Klub darcov podporia," hovorí Jozef Jarina, projektový manažér nadácie.
 
Zo 61 individuálnych darcov KNBJ splnilo uvedenú podmienku 25 a hodnotenia sa zúčastnilo 14 darcov, vrátane zástupcov partnerov programu. Výnimočnosťou tohto podujatia, ktoré otvorila správkyňa nadácie Veronika Pachová a Peter Ždiľa, člen Správnej rady nadácie, je vytvorenie platformy, na ktorej sa stretávajú darcovia s grantistami - žiadateľmi o grant.
 
 Projekty predstavili hodnotiacej komisii samotní uchádzači o finančnú podporu formou power-pointovej prezentácie. (Zdroj: KNBJ)
 
„Obidve skupiny sú vlastne aktívnymi občanmi, ktorí sa nezištne podieľajú na skvalitňovaní života v meste a jeho okolí. V tejto výzve našej nadácie bolo predložených deväť projektov. Program je zameraný na podporu zveľaďovania otvorených i vnútorných priestorov slúžiacich pre verejnosť a na ich aktívne užívanie, ale aj zlepšovanie dobrých susedských vzťahov v rôznych častiach mesta, či invenčné a aktívne trávenie voľného času či na aktivity posilňujúce miestnu demokraciu," doplnil Jozef Jarina.
 
 
Projekty predstavili hodnotiacej komisii samotní uchádzači o finančnú podporu formou power-pointovej prezentácie. Projekty vyhodnotili darcovia – hodnotitelia s uznaním i prirodzeným očakávaním, že po ich realizácii prispejú k zlepšeniu i zatraktívneniu života obyvateľov Bardejova.
 
Výška sumy - 4 350 eur získanej do tohto programu umožní v období nasledujúcich desiatich mesiacov šiestim najúspešnejším žiadateľom spolu s ich dobrovoľníkmi realizovať svoj projekt. Najvyššia možná výška grantu pre jeden projekt je tisíc eur.
 
Každý žiadateľ sa na realizácii projektu musí podieľať aj vlastnou finančnou čiastkou, minimálne v sume predstavujúcej 10 % zo získaného grantu.
 
 Bardejovská Komunitná nadácia, partneri a darcovia podporili projekty za 4 350 eur. (Zdroj: KNBJ)
 
VÝSLEDNÝ STAV PROJEKTOV PO VYHODNOTENÍ GRANTOVÉHO PROGRAMU KLUBU DARCOV 2024/2025  
 
Schválené projekty:
 
1. PAS DO ŽIVOTA n.o.  - Multisenzorická miestnosť pre všetkých - 700 €
2. Different - občianske združenie - ŽIVOT NA OKRAJI - 800 €
3. Lucia Sobolčíková - Hudobný klub Spevohra - 700 €
4. Aves Education o.z. - Konferencia pre rodičov - 800 €
5. Občianske združenie KALEIDO - Bardejovskí choristi - 850 €
6. Erika Frická - Explózia II. - 500 €
Spolu 4 350 €
 
Neschválené projekty:                           
 
Hoaxy a podvody, o.z. - Hoaxy sa na mňa nelepia
Súkromná stredná odborná škola služieb, Hviezdoslavova 11 Bardejov - Outdoorová čitáreň
Ján Hreško - Etablovanie knižného klubu inšpiratívnych diel v Bardejove
 
(9:45, red., Zdroj: Komunitná nadácia Bardejov)
Diskusia
Pridať komentár