Prešovský kraj v Malej Domaši postavil nový most

1032x
21. Október 2024
Takmer 70-ročný most v Malej Domaši je minulosťou
 
 Obec Malá Domaša v okrese Vranov nad Topľou ma nový most. (Zdroj: PSK)
 
Vďaka investícii Prešovského samosprávneho kraja (PSK) ho nahradil nový mostný objekt. Kraj do jeho výstavby zainvestoval vlastné zdroje, ktoré boli vo výške 208-tisíc eur.

Obec Malá Domaša v okrese Vranov nad Topľou ma nový most. Nahradil pôvodný z roku 1956, ktorý musel byť kvôli svojmu veľmi zlému stavebno-technickému stavu zdemolovaný Výstavba nového mosta dozorovaná Správou a údržbou ciest PSK sa ukončila v týchto dňoch a Prešovský samosprávny kraj ju zafinancoval zo svojho rozpočtu. Vyžiadala si investíciu približne 208-tisíc eur.

Projekt nového premostenia v Malej Domaši zahŕňal okrem vybudovania mostného objektu aj položenie nových asfaltových vrstiev v úseku. Taktiež tu došlo k spevneniu koryta potoka dlažbou z lomového kameňa, k úprave a prečisteniu samotného koryta potoka tak na vtoku, ako aj na odtoku a napokon tiež k vybudovaniu revízneho schodiska, ktoré vedie od krajnice do toku potoka.
 
Prešovský kraj v Malej Domaši postavil nový most. (Zdroj: PSK) 

V tomto roku kraj v lokalite zavŕšil aj rekonštrukciu cesty III/3635 v úseku Malá Domaša – Detrík, ktorá predstavuje významnú dopravnú spojnicu okresov Prešov a Vranov nad Topľou.
 
Na projekt jeho rozsiahlej obnovy ukončenej v minulom roku, kedy tu kraj opravil jeden kilometer ciest,41-ročný a 108 metrov dlhý most i priepusty, nadviazala v aktuálnom roku oprava ďalších kilometrov úseku. Presnejšie sa v tomto roku na ceste v extraviláne obcí Kvakovce, Detrík i Vavrinec obnovila obrusná vrstva na dvoch kilometroch vozovky, a to za 217-tisíc eur.
(10:15, red.)
Diskusia
Pridať komentár