V Košiciach sú prípravy na Dušičky v plnom prúde

985x
21. Október 2024
Prípravy na Dušičky vrcholia
 Nasvietené sú aj stromy pred cintorínom, parkovisko a vstupný portál (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Po dvoch rokoch obmedzení spojených s revitalizáciou Verejného cintorína bude návšteva pietneho miesta počas tohtoročných Dušičiek komfortnejšia aj bezpečnejšia.
 
Prípravy na Dušičky vrcholia a areál Verejného cintorína a Krematória v týchto dňoch Správa mestskej zelene v Košiciach čistí a upravuje, aby bolo všetko pripravené. Celé územie námestia Verejného cintorína bude podfarbené svetlom, čo vytvára iný obraz, než boli doposiaľ návštevníci zvyknutí.
 
Nasvietené sú aj stromy pred cintorínom, parkovisko a vstupný portál. Takisto pribudli aj svetlá pri chodníku od kríža hore ku schodisku ako aj na samotnom schodisku. Areál Verejného cintorína ako aj areál Krematória bude od 1. do 3. novembra otvorený od 7.00 hod. do 22.00 hod. Úradné hodiny kancelárie na Verejnom cintoríne budú od 28. októbra predĺžené do 17.00 hod, pri Krematóriu do 15.30 hod.
 
 Celé územie námestia Verejného cintorína bude podfarbené svetlom, čo vytvára iný obraz, než boli doposiaľ návštevníci zvyknutí
(Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Motorizovaní návštevníci Verejného cintorína budú môcť využiť 70 parkovacích miest a tri miesta pre ZŤP osoby na závorovom parkovisku. Prvé dve hodiny tam návštevníci parkujú bezplatne, následne zaplatia jedno euro za hodinu. Po 18.00 hod. a počas nedele a sviatkov je parkovanie bezplatné.
 
Motoristi môžu využiť aj 34 miest na Cintorínskej ulici. Od 25. októbra tam zároveň kvôli osadeniu predajných stánkov dôjde k uzavretiu časti ulice. Parkovanie bude povolené aj v oboch vonkajších pruhoch na Rastislavovej ulici – od Cintorínskej ulice po Alejovú ulicu.
 
K zmene organizácie dopravy dôjde aj na Užhorodskej ulici pri hornom vstupe na cintorín. Od 21. októbra do 11. novembra bude Užhorodská ulica zjednosmernená a parkovať sa bude po oboch stranách ulice.
 
 Motorizovaní návštevníci Verejného cintorína budú môcť využiť 70 parkovacích miest a tri miesta pre ZŤP osoby na závorovom parkovisku (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)

Od pondelka 21. októbra zintenzívni Mestská polícia Košice v okolí cintorína hliadkovú činnosť. Od 30. októbra do 3. novembra budú zvýšený výkon služby zameranej na kontrolu verejného poriadku a dodržiavania bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke.
 
Mestská polícia zároveň žiada vodičov o trpezlivosť pri prechádzaní a parkovaní svojich áut v danej lokalite a upozorňuje, aby si v autách nenechávali svoje doklady, mobilné telefóny, tašky či kabelky.
(11:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár