Jubilejné preteky Sherpa Rallye dokončil najrýchlejšie Štefan Šuster

904x
21. Október 2024
Jubilejné preteky Sherpa Rallye dokončil najrýchlejšie Štefan Šuster
 Vysokohorská trasa vedúca z Hrebienka na Zbojnícku chatu merala 6 500 metrov a mala prevýšenie 750 metrov (Zdroj: Sherpa Rallye)
 
Jubilejný, 40. ročník pretekov Sherpa Rallye pozná svojich víťazov. V jedných z najnáročnejších pretekov horských nosičov vo Vysokých Tatrách zvíťazil Štefan Šuster. Ženskú kategóriu ovládla Lenka Hiklová.
 
Vysokohorská trasa vedúca z Hrebienka na Zbojnícku chatu merala 6 500 metrov a mala prevýšenie 750 metrov. Pivovar Radegast, tradičný partner Sherpa Rallye, odmenil najlepšieho horského nosiča horkým pivom.
 
Bez nosičov by sa potraviny, nápoje, sudy s pivom či stavebný materiál nedostali do obľúbených turistických lokalít,“ uviedla Zuzana Fabčinová, manažérka značky Radegast na Slovensku (Zdroj: Sherpa Rallye)
 
„Všetci súťažiaci, ktorí zvládli náročnú vysokohorskú trasu, si zaslúžia veľký rešpekt a uznanie. Tatranskí nosiči dodnes zásobujú niektoré horské chaty vo Vysokých Tatrách, pre ktoré je to mimoriadne dôležitá forma zásobovania. Bez nosičov by sa potraviny, nápoje, sudy s pivom či stavebný materiál nedostali do obľúbených turistických lokalít,“ uviedla Zuzana Fabčinová, manažérka značky Radegast na Slovensku.
 
Víťazom tohto ročníka sa stal skúsený nosič Štefan Šuster (Zamkovského chata). Najrýchlejší horský nosič dorazil s nákladom 60 kíl na chrbte, vrátane tridsaťlitrového suda piva Radegast, do vysokohorského cieľa v čase 1:29:50. Medzi ženami zvíťazila Lenka Hiklová (Kamenná chata), ktorá trasu zvládla za 1:08:55. Tohtoročné preteky Sherpa Rallye privítali celkovo 92 horských nosičov a nosičiek.
 
Pivovar Radegast, tradičný partner Sherpa Rallye, odmenil najlepšieho horského nosiča horkým pivom
 (Zdroj: Sherpa Rallye)
 
Pred štartom jubilejného 40. ročníka Sherpa Rallye sa uskutočnila slávnostná ceremónia. „Nosičské osobnosti, ktoré sa významne podieľali na dlhoročnej organizácii týchto pretekov, dostali pamätné plakety ako výraz poďakovania za ich neoceniteľný prínos k tradícii a kvalite tejto jedinečnej vysokohorskej súťaže,“ povedal Miki Knižka, organizátor pretekov a chatár na Zbojníckej chate.
 
 Tohtoročné preteky Sherpa Rallye privítali celkovo 92 horských nosičov a nosičiek (Zdroj: Sherpa Rallye)
 
Sherpa Rallye 2024 – výsledky
 
Muži (náklad: 60 kíl; počet nosičov: 62)
 
1. Štefan Šuster, 1:29:50, Zamkovského chata
2. Mišo Zelenčík, 1:31:02, Štefánikova chata
3. Maťo Revaj, 1:35:47, Zbojnícka chata
 
„Všetci súťažiaci, ktorí zvládli náročnú vysokohorskú trasu, si zaslúžia veľký rešpekt a uznanie,“ uviedla Zuzana Fabčinová, manažérka značky Radegast na Slovensku (Zdroj: Sherpa Rallye)
 
Ženy (náklad: 20 kíl; počet nosičiek: 30)
 
1. Lenka Hiklová, 1:08:55, Kamenná chata
2. Veronika Gandžalová, 1:14:49, Kamenná chata
3. Veronika Vnenčáková, 1:19:15, Téryho chata
(14:30, TS)
Diskusia
Pridať komentár