Ľubovnianska nemocnica má 60 rokov

770x
22. Október 2024
Nemocnica v Starej Ľubovni oslavuje 60 rokov
 
Dnes je s vyše 500 zamestnancami veľkým regionálnym centrom v poskytovaní zdravotnej starostlivosti nielen pre okres Stará Ľubovňa, ale aj pre ďalšie regióny. (Zdroj: PSK)
 
Položenie základového kameňa nemocnice sa traduje k roku 1959.
 
Po výstavbe bola otvorená v roku 1964, kedy mala štyri základné oddelenia: interné, detské, chirurgické a ženské a celkovo 199 lôžok. Po 90. rokoch tu nastali prevratné zmeny, priniesli nového zriaďovateľa, ktorým sa v roku 2003 stal Prešovský samosprávny kraj (PSK) (spoluzakladateľ so 70 %), neskôr zmenu na neziskovú organizáciu.
 
Položenie základového kameňa nemocnice sa traduje k roku 1959. (Zdroj: PSK)
 
Nastal najťažší, prelomový rok 2005, na jej riaditeľské kreslo zasadol Peter Bizovský a vedie ju doteraz. Nemocnica zabojovala, prešla turbulenciami, zmenami, zánikom a vznikom nových oddelení. Investovala nemalé aj vlastné finančné zdroje do modernizácie OAIM, Detského, RDG, Chirurgického, Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia i ďalších, do nového parkovacieho domu a nových technológií.
 
 Ľubovnianska nemocnica má 60 rokov. (Zdroj: PSK)
 
Dnes je s vyše 500 zamestnancami veľkým regionálnym centrom v poskytovaní zdravotnej starostlivosti nielen pre okres Stará Ľubovňa, ale aj pre ďalšie regióny. Je miestom, kde sa prinavracia zdravie a zachraňujú životy. V minulom roku si pripísala takmer 10-tisíc hospitalizácií, vyše 116-tisíc vyšetrení v špecializovaných ambulanciách, viac ako 11-tisíc vyšetrení na urgentnom príjme a obhájila popredné priečky v hodnotení INEKO.
 
V pondelok 21. októbra si zamestnanci nemocnice prevzali ocenenie. (Zdroj: PSK)
 
„Toto je Ľubovnianska nemocnica, n.o. , ktorej k 60. výročiu srdečne blahoželáme. Gratulujeme tiež jej dlhoročným zamestnancom, ktorí si v pondelok 21. októbra prevzali ocenenie. Do ďalších rokov jej želáme lepšie časy, neutíchajúci entuziazmus a najmä veľa spokojných pacientov. Nech nad ňou bdie anjel strážny," uviedol na sociálnej sieti Prešovský samosprávny kraj.
(14:45, red.) 
Diskusia
Pridať komentár