Soňa vymeškala 525 a Štefan 350 vyučovacích hodín

4x
31. Júl 2014

Dvaja žiaci bez ospravedlnenia vymeškali neuveriteľných 875 hodín

logo_pozaskolu1.jpg

zaskolactvo_druha_4.jpgPolícia v Bardejove začala vyšetrovať prípad, keď iba štrnásťročná Soňa, žiačka základnej školy, vymeškala v uplynulom školskom roku 2013/2014 neuveriteľných 525 vyučovacích hodín. Bez ospravedlnenia!

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bardejov v tomto prípade už začal trestné stíhanie pre prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Zákonný zástupca štrnásťročnej Soni nedbal na fakt, aby žiačka chodila pravidelne do školy a navštevovala vyučovanie. Páchateľovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až päť rokov.

Bardejovská polícia sa zaoberá aj druhým podobným prípadom. Šestnásťročný Štefan, ktorý pochádza z obce Lascov, vymeškal v školskom roku 2013/2014 takmer 350 vyučovacích hodín. Samozrejme všetky bez ospravedlnenia.  Polícia už obvinila štyridsaťštyri ročnú matku, ktorá ako zákonný zástupca nedohliadla na plnenie povinnej školskej dochádzky. Takisto sa nestarala o výchovu syna a umožnila mu viesť ľahkovážny život. Aj matke hrozí trest odňatia slobody. 

(11:10, red)

Diskusia
Pridať komentár