Bardejovčania sú na Slovensku špičkou

8x
02. Jún 2016

Koniec sezóny zavŕšili veľkolepé Majstrovstvá Slovenska

DSC_0739.jpg

Majstrovstvá Slovenska 2016

 

V Bratislavskom tréningovom centre FUS v STRET klube sa v závere mája začal štvordňový a zároveň najväčší turnaj na našej pôde - Majstrovstvá Slovenskej Republiky. V pravé poludnie ho odštartovali majstrovstvá krajov, v ktorých sa Prešovskému kraju zostavenému výlučne z hráčov z bardejovského klubu FoosForLife (menovite: Marek Minár, Luan DinhDang, Ivan Dupej, Denis Liček, Jozef Kuchta, Martin Grobár, Ema Vavreková a Branislav Mačejovský) náramne darilo a potom, čo postupne vyradili Trnavský a Trenčiansky kraj sa dostali do finále, kde ich čakala Bratislava.

Tá našich chlapcov síce s odretými ušami ale predsa porazila, no o jej víťazstve rozhodol až penaltový rozstrel. Je však dôležité spomenúť hendikep Prešovského kraja, ktorý do každého zápasu nastupoval iba s jednou ženskou hráčkou, narozdiel od ostatných krajov, ktoré mali hráčky dve, a tak do každého zápasu nastupovali s nepriaznivým skóre 0:2. 

taxi peto.jpgPiatkové losované dvojice ovládli Bardejovčania. Víťazom sa totiž stal Ivan Dupej spolu s Marekom Vovčíkom z Bratislavy, druhé miesto si odniesol Luan DinhDang rovnako s hráčom z Bratislavy Samuelom Fáberom a tretím sa stal Jozef Kuchta, ktorého partnerom bol slovenský rodák žijúci v Rakúsku Marián Drábik.

Prvé miesto z najdynamickejšej disciplíny 2ball Rollerball si tiež vybojovali členovia klubu FoosForLife Marek Minár a Juraj Čorba. Táto dvojica sa tiež postavila na viac než uspokojivú štvrtú priečku v jednej z hlavných disciplín - Otvorené dvojice.
Vo vojne brankárov, neprekvapivo, dominoval Luan DinhDang, ktorý si ukoristil zlato, no rovnako krásne tretie miesto si vybojoval aj Juraj Čorba.

Obrovskú radosť však Bardejovu a predovšetkým klubu FoosrLife robia juniorskí hráči, nakoľko Šimon Mihaľ s Martinom Onipkom vyhrali prvé miesto v juniorských dvojiciach, kde vo finále porazili Daniela Mačejovského spolu s bratislavským juniorom Martinom Valentom. Tým sa však v juniorských jednotlivcoch až tak nedarilo, no na popredných priečkach ich vystriedali Marek Vrábeľ so striebrom a bronzový Miroslav Ferenc. Oboch ich predbehol skvele hrajúci junior z Moravy Vojta Holub, ktorý je najlepším svetovým juniorským hráčom. V tomto takmer nepretržitom štvordňovom zápolení si našlo miesto aj vyhlásenie pre najlepšieho juniora sezóny, ktorým sa stal talentovaný Miroslav Ferenc.

Posledný deň majstrovstiev ovládla najnáročnejšia hlavná disciplína - otvorení jednotlivci, v ktorej sa do finále dostanú len tí najlepší z najlepších. A presne jedným z nich bol vynikajúci Luan DinhDang, ktorý po napínavom finále nakoniec podľahol českému hráčovi Martinovi Doušovi.

Druhé miesto na takomto prestížnom turnaji je však omnoho viac než len skvelý výsledok a my mu touto cestou gratulujeme. Bodkou za vynikajúcim a vyčerpávajúcim turnajom bolo verejné premietanie krátkeho dokumentu z tvorby niekdajšieho najlepšieho hráča Slovenskej Republiky Mareka Vaňousa o tom, ako vznikal stolný futbal na slovensku, v akom je stave dnes a čo sa od neho očakáva v budúcnosti.

V úplnom závere sa však stala ešte jedna udalosť, ktorú nikto nečakal a ktorá so sebou priniesla aj niekoľko sĺz. Prezident Foosbalovej Únie Slovenska a organizátor turnaja Jozef Horčiak udelil cenu in memoriam za obrovský prínos pre slovenský foosbal  zosnulému bardejovskému hráčovi Tomášovi Chmurovičovi, ktorý bol pre mnohých hráčskym idolom a veľkou inšpiráciou. Toto veľkolepé gesto zo strany Jozefa Horčiaka mnohých dojalo a zožalo veľký aplauz. Ďakujeme.

(18:15, J. Fedor, foto: E. Vavreková)

 

Archeus Bardejov

http://ahoj.tv/firmy/detail/archeus_reality_bardejov.html 

Archeus reklama noviny.jpg

Diskusia
Pridať komentár