Žiačky Partizána Bardejov sa stali víťazkami ligy, o titule rozhodlo lepšie skóre

7x
05. Jún 2016

Skvelé futbalistky obhájili titul

fut žiačky (3)(1).JPG

Bardejovčanky sa stali víťazkami ligy

 

Žiačky Partizána Bardejov prednedávnom odohrali posledný súťažný zápas, v prvej lige sa predstavili v dvanástich stretnutiach a z nich vyhrali až jedenásť krát.

Dôležitý bol hneď prvý zápas, v ktorom Bardejovčanky porazili Prešov po prestrelke 7:5.  Následne vyhrali vysoko na Spiši (6:0), porazili aj Humenné (5:1) a v Košiciach získali tri body po výhre 7:1. V šiestom kole Partizánky rozdrvili Michalovce vysoko 15:3, vo Vranove vyhrali 6:0. Jediná prehra prišla v prvom odvetnom zápase, Bardejovčanky prehrali v Prešove tesne 0:1.  Nasledovali ďalšie vysoké výhre nad Spišskou Novou Vsou 10:0, v Humennom 7:0, doma Košiciam uštedrili tucet gólov a neinkasovali ani raz. V trinástom kole vyhrali dievčatá v Michalovciach 6:0 a v poslednom kole doma deklasovali Vranov vysoko 14:0.

Takmer identicky si počínal aj Tatran Prešov, po skončení má v tabuľke rovnaký počet bodov i takmer totožné skóre, čo je veľmi zaujímavý fakt. O víťazovi ligy rozhodli lepšie vzájomné zápasy a to iba o jeden gól (doma výhra o dva góly 7:5, vonku prehra o gól 0:1).

Futbalisti Partizána Bardejov sa tak stali víťazkami ligy. Sezónu ohodnotil tréner Peter Frický. Podľa jeho slov družstvo do sezóny vstupovali s cieľom ukázať, že dievčatá vedia hrať futbal a že patria medzi favoritov v rámci celého Slovenska. Cieľom bolo tiež predviesť kvalitnú oku lahodiacu hru.

Minulý rok mal v súťaži Bardejov dve družstvá. „B tím slúžil hlavne na to, aby sa dievčatá pripravili do ďalšej sezóny a získali hernú prax. Výraznou mierou nám to pomohlo k tomu, aby sme tento ročník boli zohratí a odohrali kvalitné zápasy. V A tíme sa kladú už vysoké nároky, v Béčku to bolo o získavaní praxe. Aj pre mňa ako trénera to bolo niečo nové, keďže najprv som viedol práve B-tím, v tejto sezóne som už dostal šancu pri Áčku,“ hovorí tréner Peter Frický.

Po jesennej časti som bol osobne veľmi spokojný. Mrzieť nás môže iba finálový turnaj Mini Champions Ligy. V lige sme však neprehrali ani jeden zápas čo ma nesmierne potešilo. Trošku mrzeli lacné inkasované góly,“  informuje.

fut žiačky (8).JPGPred jarnou časťou Bardejov odohral halové majstrovstvá.  „Som veľmi šťastný, že sme sa umiestnili na peknom 3. mieste a odohrali sme kvalitné zápasy. V jarnej časti sme sa brodili so zdravotnými problémami hráčok. Niekedy museli nastupovať viac-menej so sebazaprením či unavené. Napriek tomu sme zlepšili hru v defenzíve, za celú jar sme inkasovali iba 1 gól. Bohužiaľ pre nás znamenal aj prvú prehru, no v konečnom zúčtovaní nás to mrzieť nemusí.“

Niekedy to išlo lepšie, inokedy horšie.  Dá s vyzdvihnúť nejaká hráčka, ktorá hrou zaujala najviac?

„Ako tím sme hrali však stále. Pre mňa bola a je najlepšou hráčkou kapitánka Saša Tejová, ktorá nastupovala napriek zdravotným problémom, no vždy zo seba vydala maximum.  Veľmi pomohla, jej prihrávky majú myšlienky, tvorí hru, je to veľmi kvalitná hráčka. Takisto sa mi páči aj jej prístup na tréningoch, kde vždy ide naplno. Sklamanie je z dievčat, ktoré nevedia preniesť hernú pohodu z tréningov na zápasy, resp. mám pocit, ako keby stále boli v Béčku a nepochopili, že tu už je potrebná obrovská zodpovednosť. Ak to však vezmem tímovo, dievčatá na seba tvrdo pracovali a pracujú, chcú byť stále lepšie. Som rád, že som ich mohol viesť túto sezónu,“ prezradil P. Frický.

Bolo s pribúdajúcimi zápasmi vidno pokrok? „Herne sa zlepšujeme každým zápasom, no i tréningom. Vieme ísť do krásnych kombinácii, stred zálohy nám hrá krásny futbal. Na hrote máme schopnú zakončovateľku. Trošku nám šarapatila obrana, najmä v posledných zápasoch, ale verím, že už to bude tak, ako má. Je to skvelý pocit, keď sa dievčatá vedia presadiť aj v konkurencii na výberoch (aj regionálnych turnajoch)  a aj tam patria medzi tie lepšie hráčky,“ povedal tréner.

Úroveň ligy sa však každý rok zlepšuje a aj preto sa nedá zaspať na vavrínoch.  „Pribudli nové tímy. Smelo môžem povedať, že každý jeden tím má minimálne 4-5 perspektívne hráčky, ktoré ak budú na sebe pracovať, dotiahnu to ďaleko.  Aj kluby, ktoré hrali posledných priečkach vedeli potrápiť. Ďalší ročník bude znova zaujímavý, dievčatá sú dobré, pribudnú nové tímy, nová konkurencia, takže sa je na čo tešiť.“

A aký je najbližší program dievčat?

„Vzhľadom na to, že chodia aj na školské turnaje, bol tento týždeň voľnejší, trošku sme sa zamerali aj na uvoľnenie sa. Čaká nás pár tréningov a ideme na finálový turnaj do Popradu, kde budeme hrať o majstra Slovenska v kategórii žiačok. Po tomto turnaji nás čaká voľnejší program do konca júna spojený s rôznymi aktivitami. Koncom mesiaca bude ukončenie sezóny,“ dodal hlavný tréner.

 

Tabuľka

Por.DružstvoZVRPSkóreBody+/-
1 logo Partizán Bardejov 12 11 0 1 95 : 11 33 15
2 logo 1. FC TATRAN Prešov 12 11 0 1 96 : 11 33 15
3 logo FK Spišská Nová Ves 12 6 2 4 36 : 41 20 2
4 logo ŠK Štich Humenné 12 5 1 6 53 : 44 16 -2
5 logo MFK Zemplín Michalovce A 12 3 2 7 18 : 54 11 -7
6 logo FC VSS Košice 12 3 1 8 29 : 71 10 -8
7 logo MFK Vranov nad Topľou 12 0 0 12 7 : 102 0 -18

(14:55, red)

 

METAFORY

http://ahoj.tv/kalendar/detail/1036/metafory.html

13177764_10209065080734977_6771595037015430465_n.jpg

 

Všetky podujatia a akcie nájdete v kalendári

http://ahoj.tv/kalendar/mesiac/05/2016/ 

Diskusia
Pridať komentár