Novinka v Bardejove! Pouličný futbal už zajtra

8x
01. August 2014

Už zajtra prvý ročník pouličného futbalu

 

Futsalový klub Partizán Bardejov pripravil na zajtra (sobota, 2.8.) prvý ročník Street Soccer turnaja, čiže futbalu, ktorý sa hrá na ulici. „Pouličný futbal je prakticky prvým krokom každého futbalistu. Každý malý chlapec príde do prvého kontaktu s loptou na ulici s kamarátmi, čiže po tejto stránke je to čistý šport. Pravidlá sú jednoduché: zamerané hlavne na ochranu zdravia hráčov, špeciálne teda keď sa hrá na asfalte. Za každý faul sa kope penalta a za každý hrubý faul je faulujúce mužstvo potrestané kontumáciou zápasu. Špecifické pravidlá sú dve: penalta sa kope od polovice, do prázdnej brány s tým, že lopta musí ísť vzduchom. Druhé pravidlo je, že v bránkovisku smie brániť iba jeden hráč. Aj za tento priestupok je penalta,“ prezradil pravidlá turnaja N. Sališ.

„Registrovať sa dá do dnes večera, ale možno že sprístupnime registráciu aj priamo na podujatí.  Na to sa však spoliehať nedá, záleží od počtu mužstiev (pár/nepár),“ dodal N. Sališ.

Hracím časom je dva krát päť minút. Začiatok turnaja je naplánovaný na 14:00 a predpokladaný koniec je okolo 18:00. Pre víťazov sú pripravené maličké pozornosti, pre divákov je pripravený free – style program. Hrať sa bude na parkovisku pri športovej hale. Viac info a plagát nájdete v našom kalendári: http://ahoj.tv/kalendar/detail/114/street_soccer_turnaj.html

(12:05, jm)

Diskusia
Pridať komentár