Bardejovčania začali loviť perly

15x
01. August 2014

Bardejovčania už lovia perly, spolu ich je tisíc

 Dennik_Lovca_Vnutro.jpg

Denník lovca

 

V Bardejove vznikla nová, veľkolepá súťaž. Organizátormi sú Kultúrne a turistické centrum Bardejov pod záštitou primátora mesta B. Hanuščaka.

Základný motív hry:

V dávnych dobách, za čias, keď sa ešte voda sypala a piesok lial, žil udatný rytier Roland. Blúdil na svojom koni po celom svete, cestou necestou sa trmácal a hľadal svoje šťastie. Bol to statočný, nebojácny a udatný rytier, ktorý prešiel každý kus sveta.  Raz zablúdil do hustého čierneho lesa pohoria Čergov. Temné sily zlej strigy Figy ho natoľko opantali, že nevedel nájsť cestu von. Čo mal robiť náš hrdina? Blúdil temným lesom deň i noc, od svitu do mrku ani oka nezažmúril. Sily ho opúšťali a tak si neborák sadol pod strom a zaspal. Sníval sa mu krásny sen. Zjavila sa mi víla a pomohla mu nájsť cestu z lesa preč.

10569037_1415135125413614_5732784839562876312_n (1).jpg

No čo ak to nebol sen? Môže sa sen zmeniť na skutočnosť? Hútal Roland. Šťastie sa naňho usmialo, víla bola skutočná a volala sa Zlatoslava. Očarila ho a on sa do nej zaľúbil. Ona mu lásku opätovala a tak rytier Roland už nechcel blúdiť svetom, lebo v kráľovskom meste Bardejov konečne našiel svoje šťastie, ktoré hľadal. To však zaľúbenci zabudli na zlú strigu Figu, ktorá vládla nad tmavými lesmi. Striga vílu nenávidela a tak sa rozhodla, že zničí lásku Rolanda a Zlatoslavy. Vyslovila kliatbu a uväznila vílu na najvyššom vrchu Čergova, na Minčole.

Tam striga mala svoj hrad a urobila z víly slúžku. Ak by Roland vstúpil do lesa zachrániť vílu, skamenel by. Zlatoslava sa nemohla vídať s Rolandom a tak sa každú noc vznášala nad Bardejovom  a z oblakov padali jej slzy, ktoré sa premenili na perly. Tie sú roztrúsené po celom meste. Kliatba sa zruší, ak sa všetky perly nájdu. Potom už budú môcť byť obaja spolu až na veky.

10590691_302915286556423_918466538709479622_n.jpg

Takto vyzerá indícia

 

V čase od 15.7. do 15.10.2014 je v Bardejove pripravených tisíc perál, ktoré získavajú súťažiaci či už priamo, alebo za získaných päť pečiatok.  Kde môžu získať perlu alebo pečiatku sa dozvedia  prostredníctvom rôznych indícii.  Súťaž je určená pre všetkých, vek nerozhoduje. Základnou úlohou hráča je získať čo najväčšie množstvo perál, aby zvýšil svoju šancu na výhru.  Perly sa zhromažďujú na základni, ktorá je v priestoroch Poľsko-slovenského domu.  Po ukončení hry sa všetky perly vysypú do rieky Topľa, z ktorej ich budú loviť lovci a prvých zhruba päťdesiat perál bude ohodnotených vecnou cenou.

Spôsob získavania perál:

Lovci v rôznych súťažiach (vedomostné, zručnostné, športové,  pátracie) získavajú pečiatky rytiera Rolanda do knižky lovcov perál. Po získaní 5 pečiatok dostane hľadač perlu s číslom, ktorá sa zaregistruje a vhodí do osudia. V špeciálnych súťažiach bude môcť získať lovec rovno aj perlu.

Pripravených bude zhruba 50 vecných cien, ktoré budú predstavované postupne (tablet, bicykel, kniha, stateboard).

Indície sa budú nachádzať na rôznych miestach (napr. na webe ahojbardejov.sk, na FB, v Poľsko-slovenskom dome, na jarmoku, na športoviskách...)  

Všetky informácie získajú lovci perál na webe lovciperal.ktcbardejov.sk alebo priamo na Poľsko-slovenskom dome. 

(16:10, red)

446
Diskusia
Pridať komentár