Úspešný prvý ročník Psieho špacíra

16x
03. August 2014

Psí špacír sa páčil

10273865_10202568488431559_8609945455806103981_n.jpg

 

Dňa 19.07. 2014 sa na Mníchovskom potoku konal 1. Bardejovský dogtrekking s názvom Psí špacír. Na úvod pár štatistík. Na akcii sa zúčastnilo dokopy 27 ľudí z 36 prihlásených online registráciou, no dokopy aj s ľuďmi, ktorí doprevádzali účastníkov na trati, sa na akcii zúčastnilo cez 60 ľudí. Veková štruktúra bola rôzna (počítajúc aj doprovod), najmladší účastník mal asi 4 roky a najstarší 63 rokov. Takéto akcie sú v psičkárskych komunitách vyhľadávanými udalosťami, z tohto dôvodu bolo na Psom špacíre možné stretnúť ľudí z rôznych kútov Slovenska – aj z Prešova, Košíc, Bardejova, Popradu, Banskej Bystrice, Čiech a dokonca aj z Anglicka. Trek mal 20 km a viedol od Mníchovského potoka na Čerešňu, Stebnícku Maguru smerom na Zborovský hrad, cez Dlhú lúku a Bardejovské Kúpele naspäť na Čerešňu a Mníchovský potok.

 Prvé miesta v kategórii dogtrekking muži boli obsadené nasledovne: 1. miesto - Ľubomír Sobek so psíkom Roniem s vynikajúcim časom 3h:16 min, 2. miesto – Lukáš Fečko s Čičkom a časom 3:29, 3. miesto – Štefan Šteco a Bono 3:38. Ako si môžete všimnúť rozdiely medzi prvými priečkami boli len v niekoľkých minútach.

V kategórii dogtrekking ženy sa na 1. mieste s časom 3:42 umiestnili Henrieta Murzová s Brunkom, 2. miesto - Veronika Závacka – Čechová so psíkom Mášou a časom 3:54 a 3. miesto: Gabriela Hockičková s Indigom a časom 4:14. Tí, čo sa neumiestnili na prvých priečkach mali možnosť okúsiť šťastie v tombole, kde lákadlom bol tablet, mp4 i obojky pre psíkov.

 Z organizátorského pohľadu si myslíme, že sa trek vydaril, ľudia boli spokojní, ceny do súťaže sa nám podarilo zaobstarať veľmi lákavé, za čo ďakujeme všetkým sponzorom, no najmä Komunitnej nadácii Bardejov, ktorá podporila moju projektovú myšlienku dogtrekkingu na samotnom začiatku, čím umožnila jej zrod. Bola to naša prvá akcia, ktorú sme sa rozhodli zorganizovať, teda aj prvý ročník bardejovského dogtrekku, a myslíme si, že stále sa nájde niečo na vylepšenie, čo sa týka organizácie, no ďalší ročník bude o to kvalitnejší. Sme radi, že všetci účastníci prišli do cieľa v poriadku, celí a zdraví, trošku zablatení a unavení, no s viac ako 20 km v nohách, čo k dogtrekku patrí.

Spoluprácu sme nadviazali aj s bardejovským útulkom, kde bola účastníkom ponúknutá možnosť zobrať si psíka z útulku na trekk. Tu je reakcia jedného z nich: „Elka so Zankou už odniesli všetky granulky a pamlsky, ktoré sme nakoniec dostali od organizátorov do karanténnej stanice pre psíkov - SOS PSIKY. Havky sa potešili a ďakujú veeeľmi pekne a Elka so Zankou sa tešia na ďalší ročník a dúfajú, že už pôjdu so svojimi novými páničkami, nielen na výlet z karantény - haf haf.“ (Lenka Volčková). Po vyučtovaní projektu odovzdáme zisk z akcie bardejovskému útulku ako dar.

Spätná väzba od ľudí bola skvelá, vyberám pár príspevkov: „Výborne sme si to užili! Ďakujeme veľmi pekne za podarenú akciu, asi začnem aj ja svojho psa pripravovať. Organizačne skvelo zvládnuté, snáď sa vidíme aj o rok .“ (Jakub Geri)

„Ďakujem za peknú prechádzku a prijemne strávený čas. Bolo to výborné. Teším sa na ďalší rok.“ (Katarína Janovová)

„Ďakujem za super dogtrek veľmi pekná trasa, super ceny a kopec známych ľudí som zase postretával....a hlavne, kooonečne som si mohol zasúťažiť aj ja už sa teším na ďalší ročník.“ (Belo Spišák)

Veríme, že sme touto akciou započali milú tradíciu, kedy si mladí, kamaráti, rodina obujú turistické topánky aj na budúci rok, nabalia vak dobrotami pre nich i pre ich štvornohých miláčikov a vyrazia v ústrety turistickému dobrodružstvu v blízkom okolí Bardejova.

(13:35, M. Potanovičová)

448
Diskusia
Pridať komentár