Na Kráľovu studňu prišli stovky návštevníkov

11x
25. Jún 2016

Odhalili Lavicu troch kráľov

Reportáž z podujatia

 

Na Kráľovej studni sa v sobotu osemnásteho júna uskutočnil obľúbený Lenartovský rebriňák, ktorého súčasťou bol aj drevársky plenér, ktorý trval od pondelka. 

Na turistický pochod zavítalo približne dvesto účastníkov, čo je nový rekord. Ďalší ľudia prišli pešo, autami alebo motorkami z iných častí. Pripravené bolo aj bohaté občerstvenie. Súčasťou rebriňáka bola aj charitatívna tombola.

Napokon sa tento rok vyzbieralo 535 eur.  Na Kráľovu studňu zavítal aj zástupca Komunitnej nadácie Veľký Šariš a výkonný riaditeľ krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. Nechýbal ani vedúci Komunitnej nadácie Bardejov, Jozef Jarina. Práve bardejovská kumunitka Kráľovu studňu podporia sumou 600 eur.  

Súčasťou slovensko-poľského prechodu okolo Kráľovej studne bola aj prehliadka dvoch drevených kostolíkov. Okrem country kapely sa o program postarali aj historickí šermiari z Lipian a nechýbal ani kôň so záprahom.  V polovici augusta bude pripravený Beh na Kráľovu studňu a začiatkom septembra sa uskutoční Svet na Kráľovej studni.

(15:10, j, p)

 

BERsiCOMP.sk

http://ahoj.tv/firmy/detail/ber_si_comp.html

Bersicomp.jpg

 

 

Noviny

http://www.bardejovizie.sk/noviny.html

AHOJBARDEJOVIZIE noviny.jpg

1028
Diskusia
Pridať komentár