Dôverčivosť a strach o krstného syna stáli pani 1 800 eur

5x
29. Jún 2016

Dôverovala a doplatila na to

policia maj 16.JPGV pondelok 27.6.2016 v popoludňajších hodinách oznámil na linku 158 dvadsaťosem ročný Bardejovčan Daniel, že jeho krstná mama bola oklamaná neznámym páchateľom o značnú sumu peňazí.

Následným preverovaním tohto oznámenia bolo zistené, že doposiaľ nezistený páchateľ v nedeľu (26.06.2016) v čase okolo 22.00 hodiny  telefonicky 78 ročnú pani Agátu z obce Stuľany oklamal pod zámienkou, že jej krstný syn mal dopravnú nehodu a potrebuje peniaze na uhradenie nutných výdavkov spojených s nehodou i následným jeho ošetrením.

Volajúca osoba požadovala finančnú hotovosť vo výške 1 800 eur. Pani pripravila peniaze a podľa pokynov čakala v noci pred svojím rodinným domom, aby peniaze odovzdala. Následne prišlo vozidlo s neznámym mužom, ktorý sa vyjadril, že je to málo a preto sa pani ešte vrátila do domu po ďalšie peniaze. Keď prišla späť, vozidlo tam už nebolo. Na druhý deň pani kontaktovala krstného syna, ktorý údajne peniaze potreboval.

Zistila, že on žiadnu nehodu nemal a nikoho k nej po peniaze neposlal. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Raslaviciach na základe týchto udalostí začal trestné stíhanie pre prečin  podvodu, kde páchateľovi v prípade vypátrania a preukázania viny hrozí až dvojročné väzenie.

(10:20, minv.sk)

 

Sledujte tiež


uspes firmy.jpg

Diskusia
Pridať komentár