Bardejovčania dnes protestovali, vyjadril sa aj primátor

10x
08. Júl 2016

Uskutočnil sa protest

Reportáž z protestnej akcie

 

Nespokojní Bardejovčania sa v dopoludňajších hodinách zhromaždili na Radničnom námestí, aby spoločne protestovali proti výstavbe novej benzínovej pumpy, ktorá má vyrásť na Ťačevskej ulici v blízkosti bytoviek.  Obyvateľom sa nepáči, že benzínka by mala stáť iba niekoľko metrov od bytovky a od Domova sociálnych služieb.

Výstavba sa plánuje na rozlohe takmer 3000 metrov štvorcových, majiteľom štyroch parciel je Mikhail Vovchov z Vladivostoku. Potom, čo sa obyvatelia dozvedeli o plánovanej výstavbe, spísali petíciu. Za niekoľko dní sa do nej zapojilo viac ako 1200 ľudí.  

Občania v danej veci konajú spoločne, pravidelne sa stretávajú a hľadajú riešenia, ako postupovať ďalej.  Tvrdia, že v Bardejove chýbajú mladí ľudia a ak sa budú v meste robiť takéto výstavby, domov sa nevrátia.

Na pozemku stoja futbalové bránky a basketbalový kôš. Deti sa na ňom hrávajú , aj keď ide o súkromný pozemok. Bapos sa však oň stará a pravidelne ho kosí. Vedľa ihriska sa nachádza Domov sociálnych služieb ProALIA, v ktorom sú umiestení pacienti s mentálnym i fyzickým postihnutím. 

Mesto Bardejov uvádza, že všetky zákony boli dodržané a  materiály boli vyvesené na nástenke.  Benzínka je v územnom pláne od roku 2007 a doteraz k tomu neboli žiadne pripomienky.  Ľudia sa však o daných plánoch dozvedeli až keď sa vyznačil priestor, kde sa má stavať.

Primátor Bardejova Boris Hanuščak vie o probléme s čerpacou stanicou až od pondelka.  Mesto ťahá za kratší koniec povrazu, avšak robí všetko pre to, aby sa stalo majiteľom pozemku.

Za pozemok je ochotné zaplatiť 300 000 eur alebo investorovi  na výmenu ponúknuť jeden z troch lukratívnych pozemkov. Investor by sa k celej záležitosti mal vyjadriť v pondelok. Obyvateľom nateraz neostáva nič iné, iba veriť,  že sa mesto s investorom dohodne a že benzínka pod ich oknami nevyrastie. Viac sa už dozviete v priloženej reportáži. 

(20:10, j, A. Marková)

 

Čítajte tiež

http://ahoj.tv/clanok/rozbehla_sa_peticia_proti_vystavbe_novej_benzinky.html 

 

Darius Zdziebko Photography

http://ahoj.tv/firmy/detail/darius_zdziebko_photography.html

Ivana a Peter Predsvadobné  (tlač) 116.jpg

 AB top.jpg

1039
Diskusia
Pridať komentár