Pozor! Laseráčky sú na Družbe

105x
10. Júl 2016

Klub modernej gymnastiky LASER-DELTA Bardejov má za sebou prvý rok

7. Lívia Šoltésová.jpg

Gymnastka, Lívia Šoltésová

 

Klub modernej gymnastiky LASER-DELTA Bardejov vznikol 1. septembra 2015. Pod jeho vedením stojí predsedníčka klubu Anna Lazorová. KMG Laser-Delta Bardejov vedie  skúsení tím trénerov ako bývalé moderné gymnastky  a trénerky III.VT  J. Müllerová a S. Bajusová, úspešná ukrajinská gymnastka Anastasia Sakal, baletnú prípravu má na starosti ruský baletný choreograf a kondičnú prípravu vedie Michal Dzurko.

Na výpomoc chodí aj česká trénerka, niekoľkonásobných majsteriek ČR Márie Jurčeková z Brna. Klub má 54 registrovaných gymnastiek, od prípraviek až po mladšie dorastenky. Tréningy prebiehajú na sídlisku Družba v telocvični ZŠ Pod Papierňou v Bardejove a v rámci jedného tréningového týždňa  majú všetky gymnastky kondičný tréning, baletnú prípravu, manipuláciu s náčiním a precvičovanie zostáv.

Klub má za sebou prvý rok fungovania a nebol to len taký obyčajný rok. Gymnastky, mnohé začali trénovať v septembri pri založení klubu, dosiahli veľmi slušné výsledky na domácich i medzinárodných súťažiach.  Celkovo si pre klub vybojovali 8x zlato, 7x striebro, 12x bronz. Najväčší úspech sme dosiahli na súťaži RAPID GYM CUP - Memoriál Libuše Schönovej v Bratislave, kde Charlotte Sára Bartkovská skončila na 1. mieste a Klaudia Fecková na 3. mieste. Na Otvorených majstrovstvách Bratislavy prípraviek a Základného programu  získala v kategórii 1. ZP  Balonová Ela  3. miesto, v kat. 3. ZP  Bartkovská Charlotte Sára 3. miesto celkovo a 1.miesto za zostavu s obručou, v kat. 4. ZP Jacenková Radoslava 3x 3. miesto za zostavy s obručou, loptou a celkovo. Po úspešnej sezóne majú gymnastky v mesiaci júl prázdniny na regeneráciu a od 5. - 28. augusta  bude prebiehať letné sústredenie v spolupráci s ukrajinským klubom modernej gymnastiky z Užhorodu.

„Našou prioritou je  neustále sa rozrastať a tak spopularizovať modernú gymnastiku na východnom Slovensku. Dôvodom je, aby sa aj dievčatá mohli venovať športu, ktorý im pomôže k správnemu držaniu tela, zdravej životospráve, udržať si peknú postavu a rozvinúť ich ladnosť pohybu. Momentálne evidujeme 86 gymnastiek a dúfam, že to číslo sa bude naďalej  zvyšovať," podotkla predsedníčka  A. Lazorová pri otvorení pobočky klubu na ZŠ Matice Slovenskej v Prešove. 

(14:15, J. Müllerová)

 

Sledujte tiež

 

OKNOPLAST Bardejov – Rozhodnite sa pre kvalitu

http://ahoj.tv/firmy/detail/oknoplast_bardejov.html

finál jún2016.jpg

1040
Diskusia
Pridať komentár